Lefújta budapesti látogatását a holland parlament delegációja, mert nem hajlandó velük találkozni a kormány

Vizsgálódjanak máshol!

Sem a Fideszből, sem a kormány részéről senki nem akart találkozni azzal a holland parlamenti delegációval, amelyik a demokrácia állapotát vizsgálta volna Magyarországon – számolt be róla a Népszava.

A lap holland parlamenti forrásból azt is megtudta, a delegáció vizsgálódásának fő témája a magyar demokrácia általános állapota lett volna, nem pedig a Sargentini-jelentés „ellenőrzése”, ahogyan azt a Magyar Idők állította.

A hvg.hu cikke arról tájékoztat, hogy mivel a magyar kormány képviselői nem voltak hajlandók találkozni a hollandokkal, a delegáció végül törölte a magyarországi látogatását.

Anne Mulder holland képviselő a portálnak elmondta, párbeszédet akartak kezdeményezni a témában, hogy pontos képet kapjanak a magyar és a lengyel viszonyokról. Ehhez képviselőket, szakértőket, civil szervezeteket és az adott kormányok képviselőit szerettek volna meghallgatni, majd a holland parlament európai ügyek bizottságában vitatták volna meg a kérdést.

Lengyelországban nem ütköztek falakba, oda február 24-én utaznak, hogy az ott összegyűjtött információkat is fel tudják használni a parlamenti vitában.

Kapcsolódó hírek