Összeesett a bíróságon az inárcsi családsegítő gyilkosa

Mentőt kellett hívni szerdán a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalójába ahhoz a férfihoz, aki tavaly nyáron megölt egy családsegítőt Inárcson.

Cs. Attila még tavaly júliusban ölt meg egy háromgyermekes édesanyát, aki családsegítőként dolgozott Inárcson – idézte fel az ülésről tudósító 444.hu.

A volt rendőrnek nem volt könnyű élete: második feleségével, akitől három gyermeke született, 2002-ben vettek fel devizahitelt, ebből húzták fel inárcsi házukat. 2008-ban elszállt a törlesztő, ami felőrölte a családot.

egyik gyermekük ráadásul súlyos beteg, 24 órás felügyeletre van szüksége.

A házukat 2017-ben árverezték el, 2018 májusáig el kellett volna hagyniuk az ingatlant. Ezért kilincselt a férfi a családsegítőnél, de miután a nő nem tudott neki segíteni, valami eltört benne, és

egy 23 centis késsel nyakon szúrta.

Rendőrök helyszínelnek az inárcsi tragédia helyszínén.

Rendőrök helyszínelnek az inárcsi tragédia helyszínén.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az ügyintéző belehalt a sérülésbe. A férfi a szörnyű tett után leült a családsegítő épület elé, és megvárta a rendőröket, nem is tagadta tettét.

A gyilkosság tárgyalása január 30-án indult a Budapest Környéki Törvényszéken. A cikk szerint a hatgyermekes volt rendőr a bíróságon sem tagadott semmit, közben viszont végig sápadt volt, a szava is el-elakadt.

“Szeretnék az áldozattal helyet cserélni”

– mondta a férfi, könnyek között kért bocsánatot tettéért. Mikor a bíró közölte, 12 évre börtönre ítéli,

a volt rendőr összeesett, mentőt kellett hívni hozzá.

Mivel a bíró nem volt biztos benne, hogy a férfi a rosszullét miatt felfogja a beismerés jelentőségét, ezért elnapolta az ülést.

Kapcsolódó hírek