Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Megkezdődött a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje, miután leadta szavazatát a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásán a XXI. kerületi Görgey Artúr téren 2019. január 28-án.
Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje, miután leadta szavazatát a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásán a XXI. kerületi Görgey Artúr téren 2019. január 28-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Megkezdődött hétfőn a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztása.

Molnár Zsolt, a kezdeményező MSZP budapesti elnöke hétfőn a fővárosban, a Nyugati téren, sajtótájékoztatón arról beszélt: az őszi önkormányzati választáson „egy az egy elleni küzdelemnek” kell lennie, így lesz esélye az ellenzéknek legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét, Tarlós István főpolgármestert.

„Tarlós Istvánnak komoly támogatottsága van, de közel sem legyőzhetetlen”

– fogalmazott az ellenzéki politikus, aki történelminek nevezte a voksolást, mert először tartanak előválasztást Budapesten, és szerinte más esélyekkel vág neki az ellenzék a 2022-es parlamenti választásoknak, ha a fővárosban változást ér el.

Szavazni személyesen vasárnap 12 óráig a főváros több pontján, 33 helyszínen – így a Nyugati téren is – személyazonosító igazolvánnyal (útlevéllel, jogosítvánnyal) és budapesti lakcímkártyával lehet egy úgynevezett értéknyilatkozat és az adatkezelési hozzájárulás aláírása után. Az eredmény megállapítása vasárnap délután várható.

A részletekről a www.elovalasztas2019.hu oldalon lehet tájékozódni.

Molnár Zsolt beszámolt arról, hogy az előválasztás lebonyolításában részt vesz a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás is.

Kérdésre válaszolva a szocialista politikus nem kívánta minősíteni Puzsér Róbertnek, az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelöltnek a megnyilvánulásait. Azt mondta, Puzsér Róbert támogatottsága ki fog derülni júniusban, ha kiáll az előválasztás következő fordulójában.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje leadja szavazatát a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásán Budapesten, a Nyugati téren 2019. január 28-án.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje leadja szavazatát a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásán Budapesten, a Nyugati téren 2019. január 28-án.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Arra a kérdésre, hogyan értékeli, hogy a DK is Karácsony Gergelyt támogatja, Molnár Zsolt közölte, nem örül ennek, de a DK is egy demokratikus párt, ez az ő döntésük, a budapesti választók pedig majd eldöntik, kire hallgatnak.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt