Újabb havazás jön, szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Tíz centi hó eshet péntek reggelig.

Csütörtök délutántól ismét ráerősít a havazás, néhány megye kivételével az ország egész területére veszélyjelzést adtak ki a várható hó miatt, ugyanakkor hófúvás és ónos eső miatt is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtti veszélyjelzése szerint Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megye kivételével az egész országban elsőfokú a figyelmeztetés havazás veszélye miatt.

Figyelmeztető előrejelzés havazás miatt 2019. 01. 24-én.

Figyelmeztető előrejelzés havazás miatt 2019. 01. 24-én.Fotó: met.hu

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a hófúvás miatt van – ugyancsak elsőfokú – figyelmeztetés.

Figyelmeztető előrejelzés hófúvás miatt 2019. 01. 24-én.

Figyelmeztető előrejelzés hófúvás miatt 2019. 01. 24-én.Fotó: met.hu

Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyére az ónos eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Délkelet felől napközben egyre több helyen várható csapadék az országban. Péntek reggelig, délelőttig délkeleten fagyott eső, ónos eső, havas eső, másutt döntően hó valószínű.

Többfelé 5-10 centiméternyi hó is hullhat péntek reggelig. Egyes területeken – nagyobb valószínűséggel délen – 10 centiméternél több hó is hullhat.

Péntek estétől a déli területeken további mintegy 2 centiméternyi hó várható.

Többfelé megerősödhet a szél is. Emiatt az Alföldön éjfélig, a Dunántúlon szombat éjfélig nagyobb területen lehet gyenge hófúvás. Egyes megyékben időnként erős hófúvás is kialakulhat, kiemelten Veszprém megye magasabban fekvő részein, elsősorban pénteken, valamint – kisebb eséllyel – a péntek esti óráktól a Dunántúl délkeleti harmadában. A Bodrogközben kisebb területen csütörtökön is kialakulhat erősebb hófúvás – tették hozzá.

Csütörtökön a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 Celsius-fok között várható. Késő estére 0 és mínusz 4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kapcsolódó hírek