Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Újabb havazás jön, szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Tíz centi hó eshet péntek reggelig.

Harta ViktorHarta Viktor

Csütörtök délutántól ismét ráerősít a havazás, néhány megye kivételével az ország egész területére veszélyjelzést adtak ki a várható hó miatt, ugyanakkor hófúvás és ónos eső miatt is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtti veszélyjelzése szerint Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megye kivételével az egész országban elsőfokú a figyelmeztetés havazás veszélye miatt.

Figyelmeztető előrejelzés havazás miatt 2019. 01. 24-én.

Figyelmeztető előrejelzés havazás miatt 2019. 01. 24-én.Fotó: met.hu

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a hófúvás miatt van – ugyancsak elsőfokú – figyelmeztetés.

Figyelmeztető előrejelzés hófúvás miatt 2019. 01. 24-én.

Figyelmeztető előrejelzés hófúvás miatt 2019. 01. 24-én.Fotó: met.hu

Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyére az ónos eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Délkelet felől napközben egyre több helyen várható csapadék az országban. Péntek reggelig, délelőttig délkeleten fagyott eső, ónos eső, havas eső, másutt döntően hó valószínű.

Többfelé 5-10 centiméternyi hó is hullhat péntek reggelig. Egyes területeken – nagyobb valószínűséggel délen – 10 centiméternél több hó is hullhat.

Péntek estétől a déli területeken további mintegy 2 centiméternyi hó várható.

Délkelet felől már javában halad az ország belseje felé a hajnalban érkezett csapadékzóna. Délkeleten egyelőre ónos eső esik, de lesz itt még más is… Hogy pontosan mi?Nézzük: kezdetben délkeleten fagyott eső, néhol esetleg ónos eső, a keleti határ mentén akár havas eső is lehet, míg másutt hó valószínű. Késő délutántól mindenütt havazásra vált a halmazállapot. Éjfélig a csapadékzóna hozzávetőlegesen a Kisalföldig juthat el, ettől keletre általában 5-10 cm között, délen helyenként 10 cm-t is meghaladhatja a friss hóréteg vastagsága. Északnyugaton lepel-5 cm várhatóEleinte az Északi-középhegység keleti részén, majd napközben az Alföld keleti felében a megerősödő északkeleti szél helyenként hófúvást okozhat.

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Thursday, January 24, 2019

Többfelé megerősödhet a szél is. Emiatt az Alföldön éjfélig, a Dunántúlon szombat éjfélig nagyobb területen lehet gyenge hófúvás. Egyes megyékben időnként erős hófúvás is kialakulhat, kiemelten Veszprém megye magasabban fekvő részein, elsősorban pénteken, valamint – kisebb eséllyel – a péntek esti óráktól a Dunántúl délkeleti harmadában. A Bodrogközben kisebb területen csütörtökön is kialakulhat erősebb hófúvás – tették hozzá.

Csütörtökön a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 Celsius-fok között várható. Késő estére 0 és mínusz 4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ez is érdekelhet

19 Celsius-fokkal támad a hétvége, de vasárnapra elromlik az időjárás – mutatjuk az előrejelzést

Lehűlés érkezik a jövő héten, visszatérnek a hajnali fagyok

Ez már agyrém: dörgéssel, zivatarokkal érkezhet a március

10-17 fok között alakul a hétvége, de esős, szeles idő várható – mutatjuk az előrejelzést

Már látszik, mi vár ránk a csapadékzóna elvonulása után

18-20 fok érkezik a jövő héten, áprilisba ugrik a február