Több megyére figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt

A déli, délkeleti határvidéken akár 10 centiméternél több hó is hullhat.

Több megyére figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A késő esti óráktól dél, délnyugat felől ismét csapadékzóna érkezik, amelyből a déli tájakon újfent előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Kedd hajnalig nagyjából 2 centiméteres hóréteg alakulhat ki a Pécs-Békéscsaba vonaltól délre – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden napközben tovább halad a csapadékzóna egyre inkább kelet, északkelet irányába.

Kedd estig a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonalig lehet havazásra számítani, összességében 10 centiméternyi hóréteg is kialakulhat.

A déli, délkeleti határvidéken akár 10 centiméternél több hó is hullhat.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt.

A havazásról röviden ❄️Éjszaka dél felől egyre több helyen veszi kezdetét havazás, amely kedd éjfélig nagyjából a…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Monday, January 21, 2019

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de az eleinte derült, havas északkeleti tájakon jóval hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulnak.

Ébren van a közútkezelő is

A közútkezelő azt írta, a Magyar Közút továbbra is 12 órás váltott műszakokban, minden rendelkezésére álló emberi és gépi erőforrásával a hóeltakarítási és síkosság-mentesítési munkákon fog dolgozni, de a folyamatos havazás idején – egyes térségekben – időszakosan téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell készülniük az autósoknak.

A munkákat ütemezetten, először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a településeket összekötő mellékutakon, végül az alacsony forgalmú bekötőutakon végzik.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy

csak a téli közlekedésre alkalmas abroncsokkal és megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak.

Kapcsolódó hírek