Bűnügy

„8-10 métert repültek” a rendőrök a detonáció következtében – Megszólalt a TEK az esztergomi robbantásról

Baleset

Halálos ütközés Sorokpolány közelében, a vétlen sofőr vesztette életét

Bűnügy

Fejbe lőtte magát egy férfi Budán, a szomszédok hallották a lövést

Marad a havas, hideg idő – mínusz 10 fok is lehet a jövő héten

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Kutyájával játszik egy nő a behavazott Tabánban 2019. január 8-án.
Kutyájával játszik egy nő a behavazott Tabánban 2019. január 8-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A jövő héten is télies, havas, hideg idő várható, többfelé napközben is mínuszok lesznek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a napsütés mellett néhol előfordulhat hószállingózás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de ahol kiderül az ég és a táj hóval borított, mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható.

Kedden az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos, száraz lesz az idő. Délen és keleten lehet elszórtan hószállingózás, havazás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 2 fok között valószínű, ám a derült, szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, főként a keleti, délkeleti tájakon havas eső, eső, is valószínű. Néhol ónos eső előfordulhat, megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között várható.

Csütörtökön több helyen valószínű csapadék: nyugaton inkább hóra, másutt a havazás mellett havas esőre, esőre lehet számítani, ónos eső előfordulhat. Többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1 fok várható. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 2 fok között alakulnak.

Pénteken szintén több helyen valószínű havazás, elsősorban keleten, délkeleten havas eső, eső is lehet. Többfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű.

Szombaton elsősorban a déli és keleti területeken, vasárnap helyenként fordulhat elő havazás, hózápor. Szombaton többfelé erős, főleg a Dunántúlon és északkeleten viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban mindkét nap mínusz 7 és 0, napközben mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetnek

Hidegfront vet véget a szeptemberi kánikulának – mutatjuk a következő napok előrejelzését

Felhőszakadással, 75 km/órás széllökésekkel érkezhet a keddi hidegfront, kiadták a veszélyjelzést

Friss veszélyjelzés: 50-80 mm esőre, villámárvizekre, 80 km/órás széllökésekre figyelmeztetnek

Heves zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológia

Látszik már: felhőszakadással, jégesővel érkezik a hidegfront, kiadták a veszélyjelzést

Lehűlés és özönvíz: hétvégére rendesen elromlik az időjárás, mutatjuk a friss előrejelzést