Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

„Az évi négyszáz óra túlmunka szétzülleszti a családokat” – Pécsen is tüntettek szombaton

„Gundel-menüt a pécsi iskolákba!”

„Az évi négyszáz óra túlmunka szétzülleszti a családokat” – Pécsen is tüntettek szombaton
Fotó: Szabad Pécs/Gűth Ervin

A munka törvénykönyvének módosítása és az Orbán-kormány ellen tünttek Pécsen is szombaton. A Mérce tudósítása szerint a város főterének elejét teljesen megtöltötték a demonstrálók.

Pécsen is tüntetnek a rabszolgatörvény ellen. Élőben a Mércén!Szöveges közvetítsünk a linken:https://merce.hu/2019/01/19/kozel-60-helyen-tuntetnek-a-rabszolgatorveny-es-a-kormany-politikaja-ellen-percrol-percre-a-mercen/

Posted by Mérce on Saturday, January 19, 2019

A szakszervezetek által szervezett demonstráció résztvevői egyebek mellett

„Túlórázni jöttünk!” rigmusokat skandálva, „Elég!”, „Nem leszünk rabszolgák!” és „Gundel-menüt pécsi iskolákba!”

feliratú transzparensekkel vonultak fel a belvárosban.

A tömegben látni lehetett az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum zászlóit is.

Benke Norbert, a Vasas Szakszervezeti Szövetség dél-dunántúli regionális ügyvivője a Széchenyi téren összegyűlt demonstrálók előtt azt mondta:

az évi négyszáz óra túlmunka szétzülleszti a családokat.

Szavai szerint a munkavállalók heti öt napot és napi nyolc órát akarnak dolgozni, ha pedig túlórát vállalnak, nem három éven belül, hanem a lehető leghamarabb szeretnék megkapni annak ellenértékét.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője közölte, a kormány nem hajlandó tárgyalni a szakszervezetekkel, ezért erre a sztrájktörvény erejével, sztrájkbizottság alakításával kényszerítik rá. Az ügyvivő követelésként fogalmazta meg a munkavállalókra hátrányos rendelkezések módosítását, a béren kívüli juttatások, az intézmények szervezeti és gazdasági autonómiájának visszaállítását, a sztrájkjog gyakorolhatóságát és a tanszabadság biztosítását is.

Hetesi Ildikó, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének Baranya megyei titkára arra szólította fel hallgatóságát, hogy tegyenek az érdekvédelem gyengítése ellen, Varga Orsolya, a Nők Ellenállási Mozgalmának képviselője pedig azt mondta, össze kell fogni és nemet kell mondani a korrupcióra, a félelemre, az Orbán-rezsimre.