Ügyvéd: nem lehet azt mondani Matolcsy Györgyről, hogy közpénzt lopott

Bárki bármikor bármilyen körülmények között továbbra sem mondhatja.

A jegybankelnök ügyvédje szerint nem lehet azt mondani Matolcsy Györgyről, hogy közpénzt lopott.

Buczkó Péter az M1 propagandakanális péntek esti Híradójának nyilatkozva azt mondta, a Bárándy Gergely szocialista politikus és Matolcsy György közötti, jó hírnév megsértése miatt indult perben a bíróság azt mondta ki, hogy az adott szituációban adott felek között véleménynek minősül, hogy Bárándy Gergely azt mondta,

a nemzeti bank elnöke, környezete és családja közpénzt lopott.

MATOLCSY képtelen elfogadni, hogy ELVESZTETTE a pert Velem szemben. Ma újra nyitotta volna, de a Kúria sem értett egyet…

Posted by Dr. Bárándy Gergely on Wednesday, January 16, 2019

Az ügy előzményeként ezt Bárándy Gergely 2016 májusában mondta egy parlamenti felszólalásában, amelyre válaszul Matolcsy György jó hírnév megsértése miatt pert indított.

A Kúria harmadfokú, jogerős ítélete szerint Bárándy Gergely véleményt fogalmazott meg, ezért kijelentésének nem lesznek jogi következményei.

Buczkó Péter szerint az ítélet legfeljebb úgy értelmezhető, hogy adott közéleti kiemelt szereplők között, adott szituációban adott szövegkörnyezetben a bíróság nem minősítette jogsértőnek, hanem jogszerűnek minősítette ezt a kifejezést, azonban ez nem jelenti azt, hogy bárki bármikor bármilyen körülmények között használhatná ezt a kifejezést.

„Az pedig az eljárás során föl sem merült, hogy Matolcsy György lopott volna vagy bármiféle bűncselekményt követett volna el”

– fogalmazott. Jelezte: a Kúria döntése álláspontja szerint megalapozatlan, ezért megfontolják, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtanak be és eljárási jogszabálysértésre alapozva kérik az ítélet megsemmisítését.

Kapcsolódó hírek