Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Semjén: a Fidesz-KDNP az EU legsikeresebb politikai konstrukciója

Semjén: a Fidesz-KDNP az EU legsikeresebb politikai konstrukciója
Fotó: MTI/Bíró István

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója – mondta Semjén Zsolt a párt évadnyitó rendezvényén csütörtökön, Mátészalkán.

„Harmadszorra nyertük meg kétharmaddal a magyar országgyűlési választásokat, ami nagyban köszönhető a külhoni magyaroknak, akik szavazataikkal nemzethűségről tettek tanúságot”

– mesélte a miniszterelnök-helyettes, elég kreatívan megfogalmazva azt, hogy valójában egyszer sem nyertek kétharmaddal választást: csupán parlamenti létszámban vannak kétharmadnyi többségben.

Semjén érdekes ellentétet vélt felfedezni törpepártja és a német CDU között. Úgy tudja, minden keresztény pártnak dilemmát okoz, hogy politikájában felvállalja-e az egyházi szempontból fontos, de a választókat kevésbé érdeklő témákat vagy nem ragaszkodik szorosan az egyház tanításához és a több szavazat érdekében engedményeket tesz. Semjén Zsolt szerint utóbbi megoldási lehetőséget választotta például a német CDU, amely mindent megtéve a voksokért feladta az eredeti kereszténydemokrata értékrendet.

A választásokra utalva Semjén Zsolt jelezte, a Fidesz és a KDNP egymással nem konkurensek, hanem „bajtársi szövetségesek”, így elvárható tőlük, hogy megnyerjék a választásokat, elérjék a többséget és ennek eredményeképpen alakítsák Magyarországot.

Semjén – tőle megszokott módon – beszéde hátralevő részében a Magyarországot alig-alig érintő bevándorlással riogatta a hallgatóságot. Szavai szerint Európa a migráció miatt „a lét és nemlét között tántorog”, ha Magyarország elveszítené magyar jellegét, etnikai és civilizációs értelemben is visszafordíthatatlan károkat szenvedne el.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz