Közel négyezren sztrájkoltak pénteken a győri Audi-gyárban

Közel négyezren sztrájkoltak pénteken a győri Audi-gyárban
Fotó: Facebook/Audi Hungária Független Szakszervezet

Az Audi Hungaria Zrt. mintegy négyezer dolgozója vett részt pénteken 9 és 11 óra között a Audi Hungária Független Szakszervezet által meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkban.

Szimacsek Tibor, a szakszervezet elnökségi tagja szerint aztán 11 órakot a dolgozók mindegyike felvette a munkát.

https://www.facebook.com/hibapeter/videos/2438981672840868/

Az Audi Hungaria Zrt. kommunikációs osztálya az MTI érdeklődésére közölte, hogy

termelési kiesést okozott a munkabeszüntetés, ez azonban a vevők ellátására nincs hatással. A tárgyalásokat folytatják és arra törekednek, hogy mindenki számára elfogadható megállapodás szülessen a bérekről.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án.Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A szakszervezet csütörtökön azért hirdette meg a demonstrációt, mert szeptember óta nem sikerül megállapodni a 2019-es bérekről.

Az Audi két év alatt húsz százalékos béremelést javasolt, szerdán pedig új tartalmi elemekkel kiegészített ajánlatot adott át az érdekképviseletnek, amely azt nem fogadta el, erről itt írtunk bővebben:

Az Audi Hungária Független Szakszervezetnek a honlapjuk szerint mintegy 7300 tagja van. A győri Audi mintegy 13 ezer embert foglalkoztat.

Kapcsolódó hírek