Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

„Metodikai központot” kapott több mint félmilliárdos magyar támogatással egy erdélyi hoki akadémia

De majd kapnak még támogatást az épület berendezéséhez is.

Gábor Tibor helyi polgármester (b), Zsigmond Barna Pál Újpest alpolgármestere, a Magyar Jégkorongszövetség elnökségének a tagja (b2), Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke (b3), Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (j3), Sipos Levente, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára (j2) és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központjának avatásán az erdélyi Csíkkarcfalván 2019. január 18-án.
Gábor Tibor helyi polgármester (b), Zsigmond Barna Pál Újpest alpolgármestere, a Magyar Jégkorongszövetség elnökségének a tagja (b2), Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke (b3), Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (j3), Sipos Levente, a Magyar Jégkorongszövetség főtitkára (j2) és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központjának avatásán az erdélyi Csíkkarcfalván 2019. január 18-án. Fotó: MTI/Veres Nándor

Csíkkarcfalván pénteken átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központját, mely a magyar állam 640 millió forintos támogatásával épült fel.

Az épületben szárazedzések lebonyolítására alkalmas edzőterem, szintetikus jeges felülettel burkolt korcsolyapálya, korcsolyaélezőgép, a lövéstechnikát és bottechnikát fejlesztő eszközök, valamint Románia egyik legmodernebb sportorvosi központja kapott helyet

– magyarázza az MTI tudósítása.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központja az erdélyi Csíkkarcfalván 2019. január 18-án.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központja az erdélyi Csíkkarcfalván 2019. január 18-án.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a megnyitón azt mesélte: a jégkorong Székelyföldön több mint játék, verseny vagy sport, a székely önmeghatározás részévé, a közösség építő erejévé vált.

Az államtitkár szerint a magyar kormány a székely jövő mellett tette le a voksát, amikor 2016-ban a központ létrehozását támogatta, és hozzátette: a kormány további forrásokat biztosít az épület berendezéséhez.