Szijjártó: 420 ezer forint az átlagfizetés a közelmúltban létrejött új munkahelyeken

Azt nem tette hozzá, hogy bruttóban vagy nettóban értendő-e.

Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, Rainer Lindner, a Schaeffler Csoport közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai szubregionális vezetője, Andreas Schick, a Schaeffler Csoport operatív igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG új gyártócsarnokának átadásán Debrecenben 2019. január 16-án.
Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, Rainer Lindner, a Schaeffler Csoport közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai szubregionális vezetője, Andreas Schick, a Schaeffler Csoport operatív igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG új gyártócsarnokának átadásán Debrecenben 2019. január 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecenben, gyárátadáson járt Szijjártó Péter, ahol 3,16 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból hoz létre 500 új munkahelyet a német FAG.

A miniszter beszédében kiemelte, hogy Magyarország 2018-ban külgazdasági rekordot ért el. Tavaly 98 nagyberuházás valósult meg, illetve kezdődött el az országban, összesen 1380 milliárd forint értékben.

Az elmúlt évben több mint 17 ezer új munkahely jött létre a beruházások nyomán, az átlagfizetés ezeken a munkahelyeken 420 ezer forint volt, ami 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban létrejött munkahelyek fizetési átlagát

– részletezte Szijjártó Péter.

A miniszter annak kapcsán, hogy az elmúlt öt esztendőben valamennyi évet külgazdasági rekorddal zárta az ország, azt mondta: „Magyarország az új világgazdasági korszak győztesei közé tartozik”, megalapozta a digitális gazdaság, az ipar 4.0 alapjait, a tartós gazdasági növekedést.

Megszólalt Kósa Lajos is, aki kiemelte: a gazdaságpolitikában is versenyképesnek kell lenni, a magyar kormány 2010 óta más úton jár a gazdaságpolitikában mint elődei, és ez már látszik a gazdasági eredményeken.

Kapcsolódó hírek