Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Belföld

Magyar Péter felmosta a padlót Bicskén a helyi fideszes képviselő inasával

Külföld

Putyin megszólalt a háború folytatásáról

Szijjártó: 420 ezer forint az átlagfizetés a közelmúltban létrejött új munkahelyeken

Azt nem tette hozzá, hogy bruttóban vagy nettóban értendő-e.

Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, Rainer Lindner, a Schaeffler Csoport közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai szubregionális vezetője, Andreas Schick, a Schaeffler Csoport operatív igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG új gyártócsarnokának átadásán Debrecenben 2019. január 16-án.
Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, Rainer Lindner, a Schaeffler Csoport közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai szubregionális vezetője, Andreas Schick, a Schaeffler Csoport operatív igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG új gyártócsarnokának átadásán Debrecenben 2019. január 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecenben, gyárátadáson járt Szijjártó Péter, ahol 3,16 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból hoz létre 500 új munkahelyet a német FAG.

A miniszter beszédében kiemelte, hogy Magyarország 2018-ban külgazdasági rekordot ért el. Tavaly 98 nagyberuházás valósult meg, illetve kezdődött el az országban, összesen 1380 milliárd forint értékben.

Az elmúlt évben több mint 17 ezer új munkahely jött létre a beruházások nyomán, az átlagfizetés ezeken a munkahelyeken 420 ezer forint volt, ami 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban létrejött munkahelyek fizetési átlagát

– részletezte Szijjártó Péter.

A miniszter annak kapcsán, hogy az elmúlt öt esztendőben valamennyi évet külgazdasági rekorddal zárta az ország, azt mondta: „Magyarország az új világgazdasági korszak győztesei közé tartozik”, megalapozta a digitális gazdaság, az ipar 4.0 alapjait, a tartós gazdasági növekedést.

Megszólalt Kósa Lajos is, aki kiemelte: a gazdaságpolitikában is versenyképesnek kell lenni, a magyar kormány 2010 óta más úton jár a gazdaságpolitikában mint elődei, és ez már látszik a gazdasági eredményeken.

Ez is érdekelhet: Temetőben találták meg a Portik és Gyárfás beszélgetéseiről készült hangfelvételeket

Kapcsolódó hírek

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Varga Mihály most jelentette be: rengeteg pénz érkezett Magyarországra az uniótól

Szijjártó Pétert is sokkolta a Robert Ficót ért merénylet

Magyar Péter: Hajrá, Tóni, további jó vergődést!

Kalocsán rendőrök vegzáltak újságírókat, hogy Szijjártó el tudjon menekülni a kérdések elől

Összeesett az edzésen a válogatott röplabdázó, a csapattársa mentette meg az életét

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

„Szégyelld magad, Kósa Lajos!” Magyar Péter bevette a fideszes fővárost is

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!