Közlekedés

Ingyenes lesz a tömegközlekedés januártól ebben a magyar városban

Bűnügy

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Életmód

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Pusztít a szél Budapesten: csaknem ötven helyen kérték már a tűzoltók segítségét

RövidenRöviden

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az erős szélben kidőlt fák, leszakadt ágak miatt a délutáni órákig csaknem ötven helyszínen kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét Budapesten.

A XIV. kerületben, az Ilosvai Selymes utcában kidőlt egy tízméteres fa, egy vezeték tartotta, a tűzoltók eltávolították a fát. A XIX. kerületben, az Udvarhely utcában is egy nagy fa okozott gondot, amely távközlési vezetéknek dőlt.

A II. kerületben, a Széher úton leszakadt egy két méter hosszú faág, a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. A XXI. kerületi Erdősor utcában egy tízméteres fa az úttestre dőlt, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A XV. kerületben, a Kőrakás parkban egy faág egy autóra szakadt, eltávolították.

A VIII. kerületben, a Szigony utcában egy épület tetején bádoglemez lógott, a tűzoltók megszüntették a veszélyhelyzetet. A II. kerületi Pasaréti úton egy társasház tetején ugyancsak bádoglemez lazult meg, amelyet kötélbiztosítás mellett eltávolítottak.

Az erős szél veszélye miatt az ország nagy részén jelenleg is elsőfokú riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán azt írta: a legerősebb széllökést eddig Tésen mérték, ahol egy elhaladó zápor mentén 107 kilométer/órás széllökés fordult elő.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta:

hétfőn és kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé viharos lökések kísérik. A hegyvidéki területeken 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek.

Ezek is érdekelhetnek

Ágymelegítős matrac gyulladt ki, meghalt egy ember Apcon

Mi folyik itt? Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gyilkos gázolót

Vonat gázolt halálra egy embert Debrecennél

A Momentum is beáll Karácsony Gergely mögé

Lezárták a Normafát az ónos eső miatt, ágak és jégdarabok szakadnak le a fákról

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten