Baleset

Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

OTP: napokat kell még várni a nyugdíjra, azt is tudni, miért

Közleményben értesítette ügyfeleit az OTP, hogy várhatóan január 14-én utalják majd a nyugdíjat, rajtuk kívül álló okok miatt. A CIB Bank és az Államkincstár is reagált.

Amint azt korábban megírtuk, nem érkeztek meg január 11-én a bankszámlákra a nyugdíjak, holott ma kellett volna megküldeni a pénzeket, mivel 12-e, a hivatalos nyugdíjfolyósító nap hétvégére esik.

A miértről mélyen hallgat az Országos Nyugdíjfolyósító Igazgatóság és a Magyar Államkincstár is. Az OTP és a CIB bank viszont közleményben értesítette ügyfeleit a kialakult helyzetről.

„Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik.”

írta honlapján az OTP.

A CIB Bank az alábbi tájékoztatást adta ki:

„A mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani.”

Közben felébredtek a Magyar Államkincstárnál is, és ebédidőhöz közel, miután már a fél ország a nyugdíjak elmaradásán pörgött, eljuttattak egy pársoros közleményt az MTI-hez. Ők azt állítják,

a bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek.

„Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg” – tették hozzá.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!