Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

14 milliárdos beruházásba kezd a Bosch Miskolcon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), mellette Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy Body and Systems Kft. ügyvezető igazgatója a 200 milliomodik iBooster fékrásegítő rendszer motorjával a német Bosch konszern miskolci autóipari gyárában, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-ben 2019. január 11-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), mellette Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy Body and Systems Kft. ügyvezető igazgatója a 200 milliomodik iBooster fékrásegítő rendszer motorjával a német Bosch konszern miskolci autóipari gyárában, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-ben 2019. január 11-én. Fotó: MTI/Vajda János

Tizennégy milliárd forintot meghaladó beruházás kezdődik a német Bosch-konszern miskolci autóipari gyárában, a Robert Bosch Energy and Boda Systems Kft-ben. A 2021-ig tartó projekt keretében egyebek mellett új generációs termékek gyártósorait és tesztberendezéseket telepítenek.

A cég bejelentésén, Miskolcon, pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a 14,1 milliárd forintos beruházást a kormány 2,65 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatja.

A miniszter szólt arról is, hogy

tavaly a magyar gazdaságnak rendkívüli világgazdasági körülmények között sikerült prosperálnia, a magyar gazdaság „egyedülállóan” jó, kiváló teljesítményt, rekordévet produkált.

Összességében soha annyi pénzt nem fektettek be a cégek, mint tavaly, 98 nagy beruházást jelentettek be a társaságok 1380 milliárd forint értékben. Ezekhez a kormány 135 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá – mondta Szijjártó Péter.

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója arról szólt, hogy a mostani beruházásnak köszönhetően a miskolci autóipari gyár stratégiai fontossága és globális viszonylatban is kiemelt pozíciója tovább erősödik. Ez a társaság 2003-ban alakult, járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik és több mint 2,5 ezer embert foglalkoztat.

A beruházás megkezdésének pénteki bejelentésével egy időben készült el a miskolci gyárban a 200 milliomodik termék. Ez az elektromechanikus fékrásegítő iBooster rendszer motorja, amely hatékonyabbá teszi a hibrid és elektromos autókat, miközben a rövidebb féktáv és az elektronikus kormány-rendszer motorja fokozza a biztonságot.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül