Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Orbánt követheti a Várba a Szent Korona is: Boross kimenekítené a csöcsös-gatyás turisták elől

RövidenRöviden
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) Boross Péter volt miniszterelnököt (j) látja vendégül a 90. születésnapja alkalmából a Parlamentben 2018. augusztus 29-én. Mögöttük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) Boross Péter volt miniszterelnököt (j) látja vendégül a 90. születésnapja alkalmából a Parlamentben 2018. augusztus 29-én. Mögöttük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Szent Korona jelenleg más koronázási jelvényekkel együtt az Országház Kupolacsarnokában látható, az első Orbán-kormány alatt szállították oda a Nemzeti Múzeumból, de egyes vélemények szerint most már nincs jó helyen ott.

Az ATV vette elő a témát, mert L. Simon László volt miniszterelnökségi államtitkár egy 2016-os háttérbeszélgetésen azt mondta: személyes véleménye szerint jó ötlet lenne, ha a többi koronázási jelvénnyel, köztük a Nemzeti Múzeumban lévő koronázási palásttal együtt a Szent Koronát is a felújított Budavári Palotában helyeznék majd el.

Ez ma nem aktuális – válaszolta tegnap már ugyancsak az ATV kérdésére L. Simon.

Boross Péter volt miniszterelnök szerint viszont jelenleg az Országház Kupolacsarnokában a Szent Korona „nem kapja meg azt a tiszteletet, mely évszázadokon keresztül bevésődött a generációkba”.

Borosst a látogatási „metodika” zavarja, az, hogy különböző turistacsoportok odasereglenek a Szent Koronához és bárki, „oda nem illő öltözékben” látogathatja.

Fiatalemberek „egy gatyában”, és fiatal nők „lenge öltözetben, fedetlen keblekkel” is odamehetnek, szerinte ennél méltóbb körülményeket kellene teremteni

– derült ki Boross Péter szavaiból.

A volt miniszterelnök azt is elmondta, mi lenne a megoldás – szigorítani kellene-e a látogatás rendjén, vagy megfelelő öltözetet előírni –, de frappánsabb választ adott:

Nem kellene látogatni! Legfeljebb évenként, időnként megmutatni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter