Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Balesetek, késések – megakasztotta az országot a hó

Harta ViktorHarta Viktor
Budapest, 2019. január 9.
A behavazott Lánchíd 2019. január 8-án este.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Havas, latyakos útfelületre számíthatnak az autósok az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán, azt követően, hogy kedden és szerdára virradóan jelentős mennyiségű hó hullott országszerte.

Az Útinform reggeli közlése szerint

  • az M0-s autóút keleti szektorában, a 51. kilométernél egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében, csak a belső sávon lehet autózni;
  • az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a 38. kilométernél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt, a külső sávot lezárták;
  • ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros irányába a 36. kilométernél szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

A tájékoztatás szerint a forgalmat hókotrók, síkosságmentesítő munkagépek lassíthatják, amelyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes.

A MÁV még tartja magát

A Mávinform kora reggeli azt közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi- és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés.

Kivétel a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Záhony-Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel megnövekedett menetidővel kell számolni.

A szakemberek számos helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, illetve a peronok hó- és síkosság mentesítésén.

Amennyiben a téli időjárás mégis fennakadásokat okozna az állomásokon a hangosbemondón keresztül, a vonatokon pedig a fedélzeti utas-tájékoztató rendszer segítségével, illetve a jegyvizsgálók útján, továbbá interneten is tájékoztatják az utasokat.

80 munkagép a fővárosban

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az éjszakai műszakban 80 munkagéppel takarította a főváros főbb útvonalait. Ugyanakkor a mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni. Felidézik: méréseik szerint Pesten 8 centiméter, Budán pedig 13 centiméternyi hó hullott.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosság mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Ez is érdekelhet

Átverte a MÁV az utasokat, továbbra is fennakadás lesz a Déli pályaudvar és Kelenföld között

Szélvihar és 28 fok várható húsvétkor – erre készülj!

Indul a nap: műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon

16 megyére adtak ki veszélyjelzést – 80 km/órás szél, jég és viharok is jöhetnek

Jön a nagy MÁV-káosz: csütörtökön péntek lesz, pénteken szombat, hétfőn vasárnap

Zivatarokkal, viharos széllel érkezik egy hidegfront, kiadták a veszélyjelzést