Bűnügy

6 évvel ezelőtti csecsemőgyilkosságra derült fény Kiskunlacházán

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Balesetek, késések – megakasztotta az országot a hó

Havazás Budapesten
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Havas, latyakos útfelületre számíthatnak az autósok az M1-es, M3-as és M7-es autópálya és az M0-s autóút több szakaszán, azt követően, hogy kedden és szerdára virradóan jelentős mennyiségű hó hullott országszerte.

Az Útinform reggeli közlése szerint

  • az M0-s autóút keleti szektorában, a 51. kilométernél egy kamion megcsúszott a Megyeri híd felé vezető oldalon, Pécel térségében, csak a belső sávon lehet autózni;
  • az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több jármű ütközött össze a 38. kilométernél, a kápolnásnyéki lehajtó előtt, a külső sávot lezárták;
  • ugyancsak az M7-es autópályán, a főváros irányába a 36. kilométernél szintén baleset történt, itt a belső sávot tartják zárva.

A tájékoztatás szerint a forgalmat hókotrók, síkosságmentesítő munkagépek lassíthatják, amelyeket megelőzni tilos és balesetveszélyes.

A MÁV még tartja magát

A Mávinform kora reggeli azt közölte, hogy a havazás ellenére az országos vasúthálózaton, az elővárosi- és távolsági forgalomban is jellemzően menetrendszerű a közlekedés.

Kivétel a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Záhony-Nyíregyháza vonal, ahol 20-30 perccel megnövekedett menetidővel kell számolni.

A szakemberek számos helyszínen folyamatosan dolgoznak a váltószerkezetek megtisztításán, illetve a peronok hó- és síkosság mentesítésén.

Amennyiben a téli időjárás mégis fennakadásokat okozna az állomásokon a hangosbemondón keresztül, a vonatokon pedig a fedélzeti utas-tájékoztató rendszer segítségével, illetve a jegyvizsgálók útján, továbbá interneten is tájékoztatják az utasokat.

80 munkagép a fővárosban

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az éjszakai műszakban 80 munkagéppel takarította a főváros főbb útvonalait. Ugyanakkor a mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni. Felidézik: méréseik szerint Pesten 8 centiméter, Budán pedig 13 centiméternyi hó hullott.

Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy a házak előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosság mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Ez is érdekelhet:
Heten sérültek meg közúti balesetekben a havazásban

Kapcsolódó hírek

Jó hírt közöltek a meteorológusok, a jövő héten fellélegezhetünk

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

Órákon belül lecsap a vihar ezekben a járásokban

Hidegfront érkezik, már látszik, mikor enyhülhet a hőség

Három megyére a legmagasabb fokozatú riasztást adta ki a HungaroMet

41 fokkal tetőzik a forróság, aztán már látszik a remény

Itt szakadhat le ma az ég, amellett, hogy megdöglünk a melegtől

Keményen megsarcolja a kormány az autósokat