13 éves kislányra támadt egy pitbull Szombathelyen

Kutyasétáltatás közben rontott egy családra egy pitbull Szombathelyen, az anya és a 13 éves lánya is megsérült.

A Blikk szerint a pitbull egy kertből kezdte ugatni a kutyát sétáltató nőt és lányát, majd onnan kijutva, gazdája csitítása ellenére rájuk támadt. A lány felkapta kiskutyáját, ami a pitbull célpontja volt.

A támadó állat rájuk rontott, mancsa beleakadt a gyermek fogszabályzójába, le is tépte azt. A lány tenyerét is átharapta, és az arcát is megkarmolta, az anyának a mutatóujja sérült meg, házi kedvencüket pedig a lábán érte egy harapás.

A család a támadást követően kórházba ment, ahol ellátták őket. Az anya feljelentést tett a rendőrségen, miután a pitbull gazdája állítása szerint elmenekült a helyszínről.

A Blikknek a Szombathelyi Rendőrkapitányság elmondta, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

A lapnak egy kutyakiképző elmondta, ilyen esetben a legrosszabb döntés ölbe kapni a kutyánkat, hogy védjük, mivel csak védtelenebbé válik. Nem szabad sikítozni, kiabálni sem, mert azzal csak tovább bőszíthetjük a támadó ebet. A kutyakiképző leszögezte: a fenti támadás nem azért történt, mert a pitbullok veszélyes kutyák. Egyszerűen minden kutya olyan, amilyenné a gazdája neveli.

Kapcsolódó hírek