Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Pécsen és Szombathelyen tüntettek ma a rabszolgatörvény ellen

RövidenRöviden
Résztvevők a rabszolgatörvény ellen tartott demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2019. január 4-én.
Résztvevők a rabszolgatörvény ellen tartott demonstráción a pécsi Széchenyi téren 2019. január 4-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Pécsen és Szombathelyen is tüntettek a munka törvénykönyvének módosítása ellen ellenzéki pártok és civil szervezetek részvételével péntek este.

Posted by Szabad Pécs on Friday, January 4, 2019

Pécsen az LMP szervezett flashmobot a Barbakánnál több más ellenzéki párt részvételével. Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke a többi között arról beszélt, hogy

a kormánypártok mindent megtagadtak, amit egykor képviseltek, mindennel szembe fordultak, amiért egykor harcoltak és eladták az ország függetlenségét az oroszoknak.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy bérszínvonal tekintetében is fel kell zárkóztatni az országot és garantálni kell a tisztes nyugdíjba vonulás lehetőségét a magyar dolgozók számára, „mert a magyar munkavállaló nem munkaerőállat”.

koporso

Fotó: Pécsi STOP

A flashmobot követően tüntetők a helyi Momentum szervezésében a Széchenyi térre vonultak.

A menetben nemzeti színű, árpádsávos, európai uniós lobogókat, valamint LMP-s, jobbikos és momentumos pártzászlókat lengettek, és a kormány távozását követelték.

A Széchenyi téren Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke mintegy ötszáz ember előtt megismételte az ellenzéki pártok öt pontos követelését, majd kijelentette: „ez a mi otthonunk és nem fogjuk hagyni, hogy ellopják; (…) 2019 az ellenállás éve”.

pecs_tuntetes

Fotó: Szabad Pécs

Az eseményen Péterffy Attila, a Főtáv Zrt. műszaki, fejlesztési és karbantartási igazgatója bejelentette, hogy az októberi helyhatósági választáson független polgármesterként indul a baranyai megyeszékhely vezetéséért. Péterffyt az MSZP, a DK és a Momentum is támogatja.

Szombathelyen szakadó hóban tüntettek

A szombathelyi demonstrációt az Éljen Szombathely! Egyesület, a V. mint Vas civil szerveződés, valamint parlamenti és parlamenten kívüli ellenzéki pártok szervezték, a megmozduláshoz csatlakozott Vasas Szakszervezetek Országos Szövetsége.

Szakadó hóesésben, egymást követték a szónokok a Derkovits városrész szolgáltatóháza előtt felállított színpadon, ahol Vágó Gábor az LMP politikusa a szerinte soha nem tapasztalt méretű korrupcióért ostorozta a hatalmon lévőket.

Tüntetés a rabszolgatörvény ellen Szombathelyen vol.2.

Posted by ugytudjuk.hu on Friday, January 4, 2019

Glázer Tímea, a DK győri képviselője szerint „a kórházakra kellett volna sokkal több pénzt költeni, nem pedig stadionokra”.

Csillag Tamás, a Momentum politikusa szerint a kormány intézkedéseinek hatására kényszerül egyre több fiatal külföldön dolgozni.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezet alelnöke elfogadhatatlannak tartotta a munka törvénykönyvének a módosítását és legalább kétszámjegyű béremelést követelt.

A mintegy 250 demonstráló a beszédek elhangzása után a belvároson keresztül a Fidesz helyi székháza elé vonultak, ahol Markó Péter volt fideszes megyei közgyűlési elnök mondott beszédet, egyaránt élesen bírálva a Fidesz belpolitikáját, jelenlegi politikusait és az ország külpolitikáját.

A demonstrálók végül elhelyeztek a Fidesz-iroda ablakán egy „Nem vagyunk rabszolgák” feliratú molinót, amelyet festékbe mártott tenyérlenyomatukkal hitelesítettek.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Magyar Péter tüntetést hirdetett estére

Törley Katalin: Lökdöstek, megütöttek, lekurváztak Orbán rajongói március 15-én

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz