Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Belföld

Magyar Péter: beépített emberek is vannak közöttünk, nem indulunk a megyei közgyűlési listákért

Belföld

Esőben, arany színű ollóval nyiszálva adtak át egy utat a fideszesek Mosonmagyaróváron

17 centi hó is eshet vasárnapig – itt a térkép, hol mennyire számíts

A csütörtöki előjáték után péntek estétől megkezdődhet az év első, nagyobb havazása, helyenként 12-17 centi hótakaróra is számítani kell.

Az Időkép szerint január 3-án már többfelé havas volt a táj, délkeleten, majd keleten, északkeleten és nyugaton alakultak ki hózáporok, néhol 5 centinél több hó hullott rövid idő alatt.

A folytatásban viszont ennél több téli csapadékra van kilátás.

Az időjárásportál szerint észak, északnyugat felől ugyanis egy tőlünk északkeletre örvénylő ciklon melegfronti csapadékzónája éri el hazánkat. A felettünk elhelyezkedő fagyos légtömegnek köszönhetően túlnyomóan hó formájában hullhat le a csapadék, havas eső, eső a szelesebb nyugati tájakon eshet. Az Időkép térképe szerint

a legtöbb hó – bár a mennyiség még bizonytalan – a Bakonyban hullhat, arrafelé 12-17 centit prognosztizálnak vasárnap hajnalig. Az északkeleti csücsökben 10-15, a Tiszántúlon, a Mecsekben és az Északi-Középhegység zömében 6-10 centire van kilátás.

Keleten többfelé szállingózik a hó, de késő délután nyugat felől országos havazás kezdődik.🌨⛄️https://www.idokep.hu/idokepJelenlegi időkép térképünk és a várható hómennyiség hétvégén:

Posted by Időkép on Thursday, January 3, 2019

A várható havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken Győr-Moson-Sopron és Vas megyére adott ki figyelmeztetést. A szombat vonatkozásában már 10 megyét érintő figyelmeztetés él:

havazas

Fotó: met.hu

Veszprém megyében hófúvásra is figyelmeztetnek a hétvége első napján.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!