Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

1,8 milliárdért keres külsős szakorvosokat a szolnoki kórház

Kardiológus, érsebész és mellkassebész is hiányzik.

1,8 milliárdért keres külsős szakorvosokat a szolnoki kórház
Fotó: hetenyikorhaz.hu

Közbeszerzési eljárás keretében keres külsős kardiológust, érsebészt, sebészeti ügyeletes szakorvost és mellkassebészt is a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, nem kevesebb, mint 1,8 milliárd forintért.

A 24.hu szerint a kórház – mely az ország egyik legeladósodottabb egészségügyi intézménye – tízrészes közbeszerzésben szeretné a következő négy évre megoldani a szakemberhiányt. A lap megjegyzi,

kiszervezéshez, vállalkozók megfizetéséhez általában akkor folyamodik egy költségvetési intézmény, amikor saját állománya valamilyen okból nem tudja ellátni az adódó feladatokat.

A közbeszerzés az alábbi területekre keres külsősöket:

A 24.hu úgy tudja, most is sok külsőst foglalkoztat a szolnoki kórház, 2018. január 1. és november 15. között 101 érvényben lévő külsős szerződésük volt, tíz meghaladta az évi ötmillió forintos értékhatárt, tizenegy pedig a közbeszerzési értékhatárt.

Az említett külsős megbízásokból 16 urológiai ellátásra, 12 sebészeti tevékenységre, 9 gyermekeket érintő tevékenységekre, 8 neurológus szakorvosi ügyeleti tevékenység nyújtására, 5 pedig triázs feladatok ellátására vonatkozik.

A lap még október 25-én faggatta az Állami Egészségügyi Eszközkezelő Központot az ügyben, hogy miért van szükség a külsős megbízásokra, továbbá hány alkalmazottként foglalkoztatott orvos tudná ellátni a kiszervezett feladatokat, választ azonban nem kaptak a szervtől.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz