Mégis befutott némi havazás karácsonyra – videók

Bár pont az ünnepekre érkezett meg a sáros, szeles, kora tavaszias idő, az ország egy szegletébe mégis hozott némi hóesést december 24-e.

Az Időkép szerint hétfő reggel az esőt a hegyekben és helyenként északkeleten havazás váltotta fel. A hétfőre befutott csapadékmezőből az Északi-középhegység legmagasabb részein, valamint néhol északkeleten havazás kezdődött, mely az esőt váltotta föl.

Mielőtt elkezdenél reménykedni

Az időjárásportál szerint a következő napok időjárása nem fog kedvezni a tartós hótakaró megmaradásának. Kedden kezdetben naposabb, délután felhősebb időre számíthatunk. Kezdetben a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten is kialakulhat kisebb havas eső, hószállingózás, akár gyenge havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A fagyos reggelt követően napközben 0-5 fokot mérhetünk.

Szerdán hosszabb napos időszakokra van kilátás, de északkeleten több felhő lehet az égen, valamint kevés hó, havas eső eshet. Továbbra is élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön változóan napos-felhős időre készülhetünk számottevő csapadék nélkül – írja prognózisában az Időkép. Északon helyenként párás, ködös lesz a nap nagy része. A kissé szeles időben 4-9 fok várható.

Pénteken is hasonló hőmérsékletekre van kilátás, északkeleten párásabb idő várható, némi szitálás sem kizárt.

Kapcsolódó hírek