Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Úgy felkérdezte a CNN riportere Szijjártó Pétert, hogy Soros György adta a másikat

A CNN Quest Means Business műsorban vendégeskedett Szijjártó Péter, a műsorvezető pedig nem éppen az itthoni közmédia szervilizmusával viszonyult a külgazdasági és külügyminiszterhez.

A beszélgetésre a 24.hu talált rá. A cikk szerint Szijjártó többek között azt mondta, Magyarországon demokrácia van, mire Richard Quest, a riporter azzal kontrázott: meglehetősen sok bírálat éréi manapság Magyarországot, így ezzel sokan vitatkoznának.

Előkerült a rabszolgatörvény is, ekkor Quest arról faggatta Szijjártót, hogy miért gondolják helyesnek, hogy a munkáltatók mostantól 400 óra túlórára kötelezhetik a munkavállalókat.

Szijjártó Péter erre a már unásig ismert panelekkel válaszolt (lehetőség, önkéntes a túlmunka, stb.), mire a riporter ugyancsak szembesítette, hogy az Európai Unió és a civil szervezetek ezt másképp látják.

„Tehát mindenki más téved, csak a magyar kormánynak van igaza?”

– szegezte a kérdést Szijjártónak, aki ekkor is azt hangsúlyozta, a rabszolgatörvény csak jót tesz a munkavállalóknak.

A beszélgetés végén a CNN riportere elmondta, úgy látja, Magyarországot szinte mindenhonnan kritizálják. Az EU szerint veszélyben a jogállamiság, tömegek tüntetnek az utcán az ellen a rabszolgatörvény ellen, ami a magyar kormány szerint jó a dolgozóknak, a CEU pedig otthagyta Magyarországot.

„Hogy lehet az, hogy ezek szerint mindenki téved, a magyar kormánynak pedig mindig igaza van?”

– kérdezte Quest Szijjártót, mire a külügyminiszter a kétharmadot (ami valójában csak parlamenti létszámban kétharmad) és a magyar kormányt érő „liberális támadásokat” lobogtatta.