Belföld

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Ónos eső miatt veszélyjelzés a fél országban, mutatjuk, hol a legrosszabb

Harta ViktorHarta Viktor

Tíz megyére adott ki figyelmeztetést csütörtök kora délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt, van, ahol másodfokú a veszélyjelzés szintje.

A meteorológia figyelmeztető előrejelzésében azt írták, egy csapadékzóna futott be az országba, mely délutánig északkelet felé mozog tovább. A folytatásban

Északon, északkeleten hó, másutt fagyott eső, ónos eső, eső formájában érkezhet csapadék.

Késő délután, kora este délnyugat felől azonban egy újabb hullámban érkezik ismét csapadék. Ez a csapadékzóna elsősorban az ország déli felén okozhat ónos esőt, de mellette fagyott eső, eső egyaránt előfordulhat – vélik a meteorológusok.

Az intenzívebb ónos eső leginkább a Dél-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű az éjszaka folyamán. Az Északi-középhegység területén hószállingózás, ködös területeken elvétve ónos szitálás előfordulhat még az éjjel.

A csapadék mennyisége általában nyom és 3 mm között alakul. Északon lepel-3 cm hó hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken ónos eső valószínű. ennél több (kb. 1-2 mm) leginkább Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében lehet helyenként. A csapadékzóna várhatóan péntek reggel hagyja el az országot.

onos-eso

Pénteken nagyobb eséllyel északkeleten lehet hószállingózásra, gyenge havazásra számítani, az Északi-középhegység térségeben ónos szitálás is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre is több megyét érintő figyelmeztetést adott ki az ónos eső miatt.

pentek

Ez is érdekelhet

18-20 fok érkezik a jövő héten, áprilisba ugrik a február

Lecsapott a vihar: autókra, sínekre dőlt fák alól mentenek a tűzoltók

Ez már agyrém: dörgéssel, zivatarokkal érkezhet a március

Már látszik, mi vár ránk a csapadékzóna elvonulása után

10-17 fok között alakul a hétvége, de esős, szeles idő várható – mutatjuk az előrejelzést

19 Celsius-fokkal támad a hétvége, de vasárnapra elromlik az időjárás – mutatjuk az előrejelzést