Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Berágtak a szabolcsi rendőrök a túlóra-visszaélések miatt, levelet írtak az országos vezetőnek

Levelet küldtek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Balogh János országos rendőr-főkapitánynak, melyben azt írják,

igenis igazak azok a rendőri vezetés által tagadott visszaélések a túlórákkal kapcsolatban, melyekről az elmúlt időszakban többször is cikkezett az Index.

A lap október végén számolt be arról, hogy 2016-ban 55 ezer túlórából alig több mint 7 ezer után fizettek pénzt a szabolcsi rendőröknek, a többit szabadidővel kellett lecsúsztatni.

A rendőrök viszont nem szeretnék szabadidőként „megkapni” a túlórákat, és a törvény szerint a rendőr elvileg választhat is, hogy pénzt vagy pihenőt szeretne. A lap értesüléseit cáfolta a rendőrség, annak ellenére, hogy az Index dokumentumokat közölve támasztotta alá állításait.

Most a szabolcsi rendőrök levelet írtak Balogh János országos rendőr-főkapitánynak, melyet a lap is leközölt.

„Mi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozó munkatársai vagyunk. Évek óta itt dolgozunk a megyei rendőr-főkapitányság állományában, de ilyen rendszerszintű visszaéléssel – amivel 3 éve küzdünk – még nem találkoztunk. Igen, a túlóra-visszaélésekről van szó”

– kezdődik a hosszú levél, melyben kijelentik, 2015. október 15-től Farkas József szabolcsi főkapitány magához vonta a túlórák elrendelésének jogkörét, ami addig a helyi kapitányok és határrendészeti kirendeltség-vezetők jogkörében volt. A rendszer csak négy napig működött. Mikor ebben a négy napban pénzben kérte valaki a túlóradíját szabadidő helyett, a főkapitány a levél szerint megtagadta azt, csak egy részüket engedte pénzben megváltani.

Négy nap múlva a túlórák engedélyezésének jogköre visszakerült a helyi parancsnokokhoz, a fizetős túlórák jogkörét viszont a főkapitány megtartotta magának. Aki pénzben szerette volna megváltani a túlóráját, hozzá kellett fordulnia, a főkapitány azonban csak a túlszolgálat töredékét engedte így kompenzálni.

„Tudjuk: parancs értettem! Ez így ment másfél évig, egészen 2017. június 29-ig. 2015. október 15. és 2017. június 29. között nem emlékszünk olyan helyzetre (bár lehet, volt, de nem emlékszünk) , ahol a főkapitány úr egy adott túlszolgálat esetében valamennyi óra kifizetését engedélyezte volna. Volt, hogy csak a töredékét, de volt, hogy semmit! Másfél évig ezzel megkárosítva a saját állományát! Ezen felül hivatali helyzetével visszaélve arra kényszerítette az irányítása alá tartozó kapitányokat és HRK vezetőket, hogy a dolgozó rendőröket túlóra elrendelése esetén ne pénzbeli megváltásra, hanem csúsztatásra kényszerítse!”

– áll az Index által közölt levélben, melyben a szabolcsi rendőrök kijelentették, szerették volna házon belül elintézni a dolgot, de mivel nem tudják, ezért fordultak az országos rendőr-főkapitányhoz. Hozzáteszik: amikor jelezték a gondokat a megyei kapitánynak, az volt a válasz, hogy

akinek nem tetszik, az elmehet.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat