Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Kiszámolták, hol mekkora esély van fehér karácsonyra

Az Időkép prognózisa szerint napokon belül enyhülés várható, mely rendesen aláássa a fehér karácsonyra vonatkozó kilátásokat. A hétvégétől visszavonulót fúj a fagy, aminek hozadékaként elolvad a hétvégén érkezett hó zöme.

A folytatásban egy nyugatira, délnyugatira forduló áramlással enyhe, több alkalommal nedves levegő áramlik fölénk. Sokfelé megélénkül a nyugati-délnyugat szél, mely szintén hozzájárul az enyhüléshez.

Ennek fényében egyre csekélyebb a fehér karácsony esélye – jósolja az Időkép. Az utolsó adventi hétvégén is bőven fagypont fölött lesz a levegő, ahogy szenteste is, éjjelente is egyre kevésbé fagy majd. De ha jön csapadék, az folyékony halmazállapotú lesz.

A portál jelenlegi becslése szerint azért

az Északi-középhegységben 70-80 százalék a valószínűsége annak, hogy karácsonykor havat láthatsz,

onnan távolodva viszont drasztikusan csökken ennek az esélye.

A Bakonyban 50 százalék a sansz jelenleg a havas ünnepre, máshol viszont jóval szomorúbb a kép, a Dél-Dunántúlon 10-15 százalék esély van csupán a téli csapadékra. Az Időkép egy térképet is készített a kilátásokról:

havazas

Ónos eső jöhet a folytatásban

Az előrejelzés szerint szerdán többfelé tartósan párás, ködös lesz az idő, némi napsütés leginkább a kora délutáni órákban a középső tájakon fordulhat elő. Északnyugaton megélénkül, megerősödik a délkeleti szél, a hőmérő várhatóan -4 és +2 fok közötti értékeket mutat majd.

Csütörtökön nyugat felől kisebb havazás, ónos eső, fagyott eső érkezik. Az Időkép szerint hó leginkább északon, északkeleten hullhat. Hideg reggelt követően is csak fagypont köré emelkedik a hőmérséklet. A légmozgás mérsékelt marad, a csapadékos tájakon kívül többfelé ködös, szürke idő lesz jellemző.

Pénteken újfent vegyes halmazállapotú csapadék várható a prognózis szerint . Havazás legfőképp északkeleten várható, északnyugaton már esőre van kilátás. Ónos esőre is van esély, de az ország nagy részén délután már fagypont felett alakul a hőmérséklet, a szél a Dunántúlon megélénkülhet, a meteorológusok szerint a napot is láthatod majd.