Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Fojtogató, fenyegetőző rendőrökről terjed hangfelvétel a tegnapi tüntetés kapcsán

Egy előállított diák titokban felvette, ahogy állítása szerint a rendőrök bántak vele.

A letepert fiú a körúti villamossíneken.
A letepert fiú a körúti villamossíneken. Fotó: 444.hu

Súlyos sztorit írt meg a 444.hu egy 21 éves diákról, aki a tegnapi Kossuth téri kormányellenes tüntetésen vett rész, majd a tömeg egy részével elindult a Körúton, ahol saját elmondása szerint a nála lévő gördeszkával leverte egy rendőrautó tükrét.

A fiút üldözni kezdték, egy időre meglógott, de a Wesselényi utcai villamosmegálló közelében hirtelen bekerítették a rendőrök, rávetették magukat és elvitték egy rendőrségi kisbusszal. Ez a videó az elfogása közben készült:

Ezután a fiú elbeszélése szerint miután felvették az adatait, két rendőr társaságában rájuk zárták az ajtót.

„Az egyikük az előttem levő székről hátrafordulva nyakon ragadott és elkezdett fojtogatni, hasbabokszolni. Ezután figyelmeztette a fiatal társát, hogy az nem látott semmit, és erről egy szót sem. Végül kinyílt az ajtó és beszálltak a többiek i.”

mesélte a fiú, akit ezután a Gyorskocsi utcai kapitányságra vitték.

A keze közben hátra volt bilincselve, de így is volt annyi mozgástere, hogy kipiszkálja a nadrágzsebében lévő telefonját és elindítsa rajta a hangrögzítést, majd a készüléket betuszkolja a dzsekije zsebébe – olvasható a 444.hu-n megjelent elbeszélésben.

Az állítása szerint így készült hangfelvételen az hallható, hogy miközben szálltak volna ki a furgonból, a fiú megpróbálta leolvasni az őt a sztorija szerint fojtogató rendőr azonosítószámát. A rendőröket ez feldühítette, az pedig még inkább, hogy elárulta nekik, hangfelvételt is csinált a telefonjával:

A történet további részletei, a hangfelvétel leirata és a fiú apjának posztja elolvasható a 444.hu cikkében. A lap kereste a rendőrséget az ügyben, egyelőre nem kaptak választ.

Frissítés: a rendőrség reagált a 444.hu cikkére, bár attól az egyetlen cinikus mondattól, amit az újságíró kérdéseire válaszként küldtek, nem leszel sokkal okosabb.