Belföld

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Időjárás

Sarkvidéki légtömeg ront ránk, napokon belül megjöhet az első nagyobb havazás

Belföld

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

Péntek estétől havazás, 15 centi hó is lehet több megyében

RövidenRöviden

Téliesebbre fordul az időjárás a hétvégén:

sokfelé havazhat, helyenként akár 15 centiméternyi hó is hullhat,

emellett nem csak hajnalban lehetnek mínuszok, napközben is fagypont körül alakulnak az értékek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken az Alföld nagyobb részén és Budapest tágabb környezetében még több órára kisüthet a nap, majd kora délutántól dél felől fokozatosan beborul az ég. Délutánig számottevő csapadék nem lesz, késő délutántól kezdve azonban dél, délnyugat felől egyre többfelé várható havazás (késő délután a déli határvidéken még átmenetileg havas eső is lehet). Hajnalban mínusz 7 és mínusz 2, napközben mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton többfelé várható havazás, a Tiszántúl keleti felén esetleg havas eső. Északnyugaton nem valószínű számottevő hóréteg kialakulása, ugyanakkor a déli, délkeleti megyékben mintegy 5-15 centiméternyi hó is hullhat. A szél megélénkül a Nyugat-Dunántúlon és Tokaj-hegyalja térségében megerősödik, emiatt arrafelé hófúvás is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 1 fok között valószínű.

Vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az ország keleti felén egyre kevesebb helyen havazhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és mínusz 1 fok között alakul, de a kevésbé felhős nyugati tájakon mínusz 8 és mínusz 5 fok közé is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 2 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetnek

Országos fagy jön éjjel, −8 fok is lehet: térképen mutatjuk, hol lesz a leghidegebb

Télies fordulat jön a hétvégén

Sarkvidéki légtömeg ront ránk, napokon belül megjöhet az első nagyobb havazás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Érkezik a havazás! Téliesre fordul az időjárás, erős fagy várható a hétvégén

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben