Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

5 millió forintért akarta eladni csecsemőjét egy pár

„Amíg ő bent volt, akkor ütött szeget a fejemben, hogy mi lenne, ha megtartanád, azt’ eladnánk.”

Emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért ötmillió forintot kértek.

Az ügyészség közlése szerint egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához anyagot gyűjtött 2016 és 2017 folyamán, ezért az interneten több apróhirdetést adott fel. A hirdetések azt tartalmazták, hogy a párjával együtt szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát magukhoz venni, és várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincs lehetősége felnevelni a gyermekét, és ilyen módon gondoskodna a baba jövőjéről. Az újságíró ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni.

A két vádlott, egy férfi és az élettársa 2018 januárjának első napjaiban olvasta a hirdetést, a nő gyermeket várt. A születendő babát nem akarták megtartani, a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. Eldöntötték, oly módon próbálnak pénzt szerezni, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért.

A férfi és a nő személyes találkozót beszélt meg a hirdetés feladójával, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”, és azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva kért. Az újságíró kitért a felajánlás elől. A nő végül megszakította a terhességét – jegyzi meg az ügyészség közleménye.

Az ügy még januárban pattant ki az RTL Klub műsorában, a csatorna rejtett kamerával rögzítette az apa és a vevőként bemutatkozó riporter beszélgetését:

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten