Időjárás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Politika

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!

5 millió forintért akarta eladni csecsemőjét egy pár

„Amíg ő bent volt, akkor ütött szeget a fejemben, hogy mi lenne, ha megtartanád, azt’ eladnánk.”

RövidenRöviden

Emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért ötmillió forintot kértek.

Az ügyészség közlése szerint egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához anyagot gyűjtött 2016 és 2017 folyamán, ezért az interneten több apróhirdetést adott fel. A hirdetések azt tartalmazták, hogy a párjával együtt szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát magukhoz venni, és várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincs lehetősége felnevelni a gyermekét, és ilyen módon gondoskodna a baba jövőjéről. Az újságíró ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni.

A két vádlott, egy férfi és az élettársa 2018 januárjának első napjaiban olvasta a hirdetést, a nő gyermeket várt. A születendő babát nem akarták megtartani, a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. Eldöntötték, oly módon próbálnak pénzt szerezni, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért.

A férfi és a nő személyes találkozót beszélt meg a hirdetés feladójával, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”, és azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva kért. Az újságíró kitért a felajánlás elől. A nő végül megszakította a terhességét – jegyzi meg az ügyészség közleménye.

Az ügy még januárban pattant ki az RTL Klub műsorában, a csatorna rejtett kamerával rögzítette az apa és a vevőként bemutatkozó riporter beszélgetését:

Ezek is érdekelhetnek

Drogkereskedőket fogtak el Gyöngyösön: luxusórákat, autókat és egy 100 milliós házat is lefoglaltak a rendőrök

Emberölésért körözött török terroristát fogtak el Magyarországon

Karsai Dánielt szenvedésre ítélte a Fidesz a Parlamentben

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt Hajdú-Biharban

Éveken át erőszakolta unokahúgát, aki többször is teherbe esett – életfogytiglant kapott a soproni visszaeső bűnöző

Drogos, szamurájkardos semmirekellők között csapott szét a rendőrség Bagon, még hamis rendőrigazolvány-tokot is találtak