Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Gazdaság

Keményen megsarcolja a kormány az autósokat

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

5 millió forintért akarta eladni csecsemőjét egy pár

„Amíg ő bent volt, akkor ütött szeget a fejemben, hogy mi lenne, ha megtartanád, azt’ eladnánk.”

Emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért ötmillió forintot kértek.

Az ügyészség közlése szerint egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához anyagot gyűjtött 2016 és 2017 folyamán, ezért az interneten több apróhirdetést adott fel. A hirdetések azt tartalmazták, hogy a párjával együtt szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát magukhoz venni, és várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincs lehetősége felnevelni a gyermekét, és ilyen módon gondoskodna a baba jövőjéről. Az újságíró ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni.

A két vádlott, egy férfi és az élettársa 2018 januárjának első napjaiban olvasta a hirdetést, a nő gyermeket várt. A születendő babát nem akarták megtartani, a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. Eldöntötték, oly módon próbálnak pénzt szerezni, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért.

A férfi és a nő személyes találkozót beszélt meg a hirdetés feladójával, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”, és azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva kért. Az újságíró kitért a felajánlás elől. A nő végül megszakította a terhességét – jegyzi meg az ügyészség közleménye.

Az ügy még januárban pattant ki az RTL Klub műsorában, a csatorna rejtett kamerával rögzítette az apa és a vevőként bemutatkozó riporter beszélgetését:

Ez is érdekelhet:
Kivonult a közgyűlésről az ellenzék Pécsett a rabszolgatörvény miatt

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Megöltek egy férfit Eperjeskén, egy nőt súlyosan bántalmaztak

Elfogtak egy emberölés miatt keresett férfit Budapesten

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Megkéselte volt élettársát és egy férfit egy 22 éves baranyai fiatal

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben

Taxisokat terrorizáló bűnözőkre csaptak le Budapesten