Lezárták a Margit hidat a tüntetők, az Oktogonra indulnak

„Sétálni indultak” a Kossuth téren gyülekezők a Margit híd felé, hogy elmagyarázzák mindenkinek, mi a baj a most elfogadott túlóratörvénnyel és a metódussal, ahogy azt izomból megoldották a kormánypártok. Amint arról korábban írtunk, délután több száz ember gyűlt össze a Parlament előtt.

A 444 beszámolója szerint a tüntetőket az egész parlamenti balhét végigélőző Tordai Bence délután öt körül sétára invitálta.

„Békésen, szabálykövetően nézzük meg, mi folyik most a Margit hídon. Ha út közben találkozunk emberekkel, mondjuk el, hogy mi az a rabszolgatörvény, miért tiltakozuk ellene. Szabad állampolgárok vagyunk, bárhová mehetünk, tegyünk egy kis kört, aztán gyerünk vissza. Nézzük meg, az embereknek felnyílt-e a szeme”

– fogalmazott a Párbeszéd politikusa.

A 444 szerint a tömeg odaért a hídra, melyet a rendőrség lezárt az autók előtt, nem jár a 4-es 6-os villamos sem. A forgalmirend-változásról a BKK is hírt adott a Facebook-oldalán.

A Mérce szerint a Margit hídról az Oktogonra indultak a tiltakozók, a tömegből az „Orbán, takarodj” is fel-felhangzik. A Mérce élő videójában láthatod a vonulást:

Ezek is érdekelhetnek