Leköpte, megverte a papot egy részeg nő Hevesben, mert nem ő lett a keresztanya

A pap bal arcán bőrpír keletkezett, nem bocsátott meg felebarátjának, nyomban rendőrt hívott.

Vádat emelt egy 28 éves nővel szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség, mert egy Heves megyei településen bántalmazta a helyi papot.

A sértett november 10-én délelőtt keresztelőt tartott, melyen – a szülők kívánságának megfelelően – két gyermeket is „a keresztség szentségében részesített”.

Az ünnepélyes szertartásról távozóban a plébános már utcai ruhában a templom lépcsőjén ment éppen lefelé, amikor

megállította őt a vádlott, és számon kérte, hogy miért keresztelték meg nélküle a kicsik egyikét, valamint a pap szemére vetette, hogy a távollétében úgy került sor a keresztelőre, hogy a gyermeket nem ő tarthatta a keresztvíz alá.

Szidalmazta a plébánost, köpött is felé, majd amikor a közelébe ért jobb ököllel két alkalommal arcul ütötte a papot, akinek az utolsó pillanatban sikerült lekapnia a szemüvegét, így nem szenvedett sérülést, de a bal arcán bőrpír keletkezett.

A plébános az eset után nyomban értesítette a rendőrséget, melynek járőrei a lakásán fogták el az ittas terheltet, aki letagadta előttük a bűncselekmény elkövetését.

Tekintettel arra, hogy az egyházi személyek a törvény rendelkezése értelmében közfeladatot látnak el, a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a nőt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség – a közterületen, mások jelenlétében bántalmazott sértett személyére és hivatására is tekintettel – a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövetővel szemben börtönbüntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, ugyanakkor állapítsa meg, hogy a vádlott előzetes mentesítésben nem részesíthető, mivel arra nem érdemes.

Kapcsolódó hírek