Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Belföld

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Matolcsy már az újabb válságra készül

Magyarországnak versenyképes gazdaságot kell építenie – emlékeztette magát három évnyi gazdasági miniszterség, majd öt éve tartó MNB-elnöklés után.

RövidenRöviden
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke beszédet mond a 16+1 Jegybankelnöki Találkozón, a Magyar Nemzeti Bank első alkalommal megrendezett tanácskozásán a Bölcs Várban, az egykori budai Óvárosháza felújított épületében a budai Várban 2018. november 9-én.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke beszédet mond a 16+1 Jegybankelnöki Találkozón, a Magyar Nemzeti Bank első alkalommal megrendezett tanácskozásán a Bölcs Várban, az egykori budai Óvárosháza felújított épületében a budai Várban 2018. november 9-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarországnak kreatív, új technológiákra, új menedzsmentre, új piacokra és új szövetségekre épülő, nagyon gyorsan fejlődő, versenyképes gazdaságot kell építenie – magyarázta a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán tartott csütörtöki előadásában.

Egy újabb válság esetén sok ország áll majd egyvonalban a „startnál”, Magyarországnak pedig az a célja, hogy erre a helyzetre megfelelően felkészülve rögtön előzni tudjon

fogalmazott, és elmondta: a 2010 óta képviselt gazdaságpolitika következő fontos feladata, hogy elősegítse a szükséges versenyképességi fordulatot.

Matolcsy György előadásában kifejtette: Magyarország sikeresen kezelte a legutóbbi pénzügyi, gazdasági válságot, ehhez a megszorító politikát kizáró strukturális reformokat kellett bevezetni. A magyar gazdaságpolitika a gazdasági egyensúly és a növekedés egyidejű biztosításával, egyebek között a foglalkoztatás bővítésével, a devizakárosultak mentőcsomagjával, az államadósság csökkentésével és adóreformmal „válaszolt” a válságra. Megjegyezte, hogy az Európai Unió dél-európai tagállamai ugyanakkor éppen ellenkező utat választottak, megszorításokkal próbáltak kilábalni a válságból, de ennek a politikának az lett a következménye, hogy gazdasági teljesítményük húsz százalékkal visszaesett.

A jegybankelnök beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban az adóelkerülés a felére csökkent Magyarországon. A reformok sikeresek voltak – szögezte le. Hozzáfűzte: a foglalkoztatás nagymértékben emelkedett Magyarországon 2010 és 2017 között, és ez a foglalkoztatási fordulat teremtette meg a növekedés alapját.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Számos hibát találtak Mészáros Lőrinc szedett-vedett bankjánál, súlyos büntetés jött az MNB-től

Matolcsy az Európa-bajnok magyar inflációról: „ma szombat van, holnap vasárnap lesz”

Napok óta zuhan a forint, ismét készülhetünk a 400-410-es euróra

Két év alatt 564 milliárd forint kár érhette Magyarországot, amiért az oroszoktól vesszük a gázt

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Megszólalt az MNB a Revolut kapcsán, Matolcsyék már megint a neobank körül ólálkodnak: kezdhetnek aggódni az ügyfelek?