Siketnémának tettetve gyűjtöttek „adományt” Budapesten

Kreatív módját választotta egy nő és egy férfi a Károly körúton: magukat siketnémának kiadva kértek adományt jószándékú emberektől.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a 22 éves nő és a 24 éves férfi 2018. december 3-án délelőtt Budapest VII. kerületében, a Károly körúton leszólította a járókelőket, és adománygyűjtés ürügyén pénzt próbált kicsalni tőlük.

A két román állampolgár siketnémának tettette magát, és egy papírlapot tartott maga előtt, amelyen az szerepelt – magyarul, illetve angolul –, hogy szegény gyermekek részére gyűjtenek pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság Zseblopási Alosztályának nyomozói karácsonyi akciószolgálatukat látták el, amikor felfigyeltek az elkövetőkre, és tetten érték őket. A rendőrök a Kálvin téren fogták el a román állampolgárokat, akiknél aláíró íveket és radírozható tollakat találtak.

A Zseblopási Alosztály munkatársai a nőt és a férfit előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Kapcsolódó hírek