Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Bulvár

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Baleset

Tragédia Akasztónál, egy ember meghalt, többen megsérültek

Baltával megölte, elásta lakótársát egy csongrádi férfi, tíz évre ítélték

Részegen gyakran hangoztatta, hogy „kinyírta a lakótársát”, de öt év kellett, mire elhitték neki, és elkezdték keresni az agyonvert áldozatot.

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki 2012 novemberében baltával agyonverte lakótársát, majd a holttestet a kertjében elásta Csongrádon. A férfit emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A jelenleg 28 esztendős vádlott 2011-ben ismerte meg a későbbi sértettet, akit azután szívességből a csongrádi házába engedett, hogy egy szobát használva ott lakjon. Az 51 éves sértett gyakran italozott, és a költségekhez – szállásadója kérésére sem – járult hozzá, ezért a két férfi között több alkalommal is vita alakult ki.

Az utolsó vita során 2012 őszén a vádlott közölte a sértettel, hogy ha nem fizet, el kell költöznie, mire a sértett a szobájába ment azzal a felkiáltással, hogy az az ő szobája, oda a vádlott nem mehet be. A vádlott ezt követően az udvaron fát hasogatott, ahol rövid idő belül a sértett is megjelent, a vita pedig tovább folytatódott.

A balta végig a vádlott kezében volt, majd a házba visszakeveredve a szerszámmal legalább 14 alkalommal megütötte a sértettet. Az első csapások hátulról érték a férfit. A védekezni próbáló sértett földre került, a fejét ért csapások következtében nyílt koponyatörést szenvedett, és a kialakuló agysérülések miatt a rövid idő alatt meghalt.

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte, majd a kertben elásta. Ezt követően

ittas állapotban több alkalommal hangoztatta, hogy „kinyírta a lakótársát”,

de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki.

A sértett hozzátartozói 2017-ben tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A rendőrségi eljárás során a vádlott 2017 márciusában, több mint négy évvel a bűncselekmény elkövetése után elismerte a rendőröknek a sértett megölését, majd megmutatta, hova ásta el a holttestet.

Az ügyész az előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére tíz év börtönbüntetés kiszabására tett javaslatot, és kitért arra, a férfi a különös kegyetlenséghez közeli brutalitással gyilkolta meg áldozatát. A vádlott tettét elismerte, arra hivatkozott, a vita egy rossz kapcsolat következményeként alakult ki közte és a sértett között.

Ez is érdekelhet:
Beperelheti a magyar kormányt a CEU

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Elfogtak egy emberölés miatt keresett férfit Budapesten

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Megkéselte volt élettársát és egy férfit egy 22 éves baranyai fiatal

Megöltek egy férfit Eperjeskén, egy nőt súlyosan bántalmaztak

Taxisokat terrorizáló bűnözőkre csaptak le Budapesten

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni