Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Melegfrontra hidegfront, ónos, havas eső jöhet

Egymást érik a frontok térségünkben, a hét második felében először egy meleg-, majd egy hidegfront érezteti hatását, utóbbi már egy tartós lehűlés kezdetét jelöli.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint a keddig hidegfrontot követően szerdán szárazabb, napsütéses időre van kilátás, több helyen élénk lehet az északias szél, 3-7 fokig melegedhet nappal a hőmérséklet.

Csütörtökön egy melegfront fut be felhőkkel, keleten lehet derűsebb idő. Késő délután északnyugatra megérkezik a csapadék is,

mely az esti órákban főleg eső, a hegyekben ónos eső, néhol havas eső, hó formájában hullhat le.

A délkeleti szelet napközben északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Hajnalban -6, -1, délután 1-5 fok várható – írta az időjárásportál.

Pénteken további eső várható, csapadékra főként északon, északkeleten lesz esély. A prognózis szerint vegyes halmazállapotú csapadék a magasabban fekvő területeken hullhat. Mérsékelt lesz a délies szél, napközben 1 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Északkeleten lesz hidegebb, nyugaton melegebb.

Szombaton a változatosság kedvéért újabb front érkezik, ezúttal hidegfront csavar egyet az időjáráson. Ez sok esőt és többfelé feltámadó szelet ígér, északkeleten 1-5, másfelé 6-10 fok várható.

Tartós lehűlés a láthatáron

Az Időkép szerint a szombati hidegfronttal egy tartósabb lehűlés veheti kezdetét, az eddigi nyugatias áramlás északiasra vált kontinensünk felett.

Hatására az Északi-tenger és Skandinávia térsége felől egyre nagyobb mennyiségű hideg levegő érheti el a Kárpát-mendecét a jövő hét folyamán. Tőlünk délre mediterrán ciklonok alakulhatnak ki, melyek téli csapadékot is hozhatnak, így igen cifra napok elé nézünk.