Bulvár

Koncz Gábor elárulta, hogy miért rajong egyre jobban Orbán Viktorért

Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Agyonszúrta fiát a jánoshalmi apa, nyolc és fél évet kapott

Jánoshalma, emberölés, rendőrség
Rendőrök a jánoshalmai emberölés helyszínén. Fotó: police.hu

Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy jánoshalmi férfit, aki tavaly februárban egy konyhakéssel leszúrta a saját fiát.

A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 60 éves férfit. Döntésével az ítélőtábla enyhítette az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott tíz év börtönbüntetést. Álláspontja szerint – tekintettel a vádlotti közrehatásra, a korábbi családi konfliktusokra, amelyeknek az apa elszenvedő alanya volt – az első fokon eljáró bíróság eltúlzottan súlyos büntetést szabott ki.

A 29 éves sértett az MTI híre szerint 2017. február 15-én délelőtt a barátnőjével és az ismerőseivel borozott a Bács-Kiskun megyei városban található házukban, ahol a szüleivel és két testvérével lakott.

Több liter bor elfogyott, amikorra – már szintén ittas – apja hazaért a munkából. Ebéd után a fiú – aki napközben kábítószert is fogyasztott – elment borért, majd folytatták az italozást. Délután négykor már csak az apa, a fia és egy ismerősük maradt a házban. Az apa és a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az esetkor

29 éves fia között vita alakult ki, az idősebb férfi a konyhaasztalról felkapott egy kést és azzal a kezében ment ki a házból, közben folyamatosan dulakodtak. Az udvaron a fiú arcon ütötte és megrúgta az apját. Erre a vádlott a konyhakéssel mellkason szúrta fiát, aki néhány lépést hátrált, majd összeesett és elvesztette az eszméletét.

A fiúhoz mentőt hívtak, de nem tudták megmenteni az életét. A vádlott beismerte bűnösségét, de azzal védekezett, hogy a fia támadásától próbálta megvédeni magát.

A Zsaru magazinban az ügyről megjelent cikk szerint a családban korábban is történt egy erőszakos haláleset. 2016 szeptemberében az áldozat 16 éves öccse egy léccel olyan súlyosan bántalmazta 27 esztendős fivérét, hogy a férfi decemberben – több műtét után – meghalt. Néhány hónappal korábban, márciusban a vádlottat a 33 esztendős fia szúrta meg, életveszélyes sérüléseket okozva neki.

Ez is érdekelhet:
Tömegével nyomoroghatnak a nyugdíjasok Magyarországon

Kapcsolódó hírek

Nyerges vontató és egy kisbusz ütközött az M1-esen

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

6 évvel ezelőtti csecsemőgyilkosságra derült fény Kiskunlacházán

Újabb gyilkosság, a XIII. kerületben is megöltek ma egy embert

Két év börtönre ítélték azt a férfit, aki összetörte Dunavecsén a Szűzanya szobrát

Gyilkosság történt Békásmegyeren, három embert őrizetbe vettek

Vonyító, felfegyverkezett ember járta Budaörs utcáit

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Húsfeldolgozó üzemben termesztett kannabiszt egy férfi

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!