4 órán át lesznek csak érvényesek a 100 kilométer alatti MÁV-jegyek

Elegük lett abból, hogy az utasok újra felhasználják a le nem kezelt jegyeket, és ez szerintük visszaélés.

December 9-től változik a MÁV jegyek érvénytartama, méghozzá úgy, hogy ha 100 kilométernél kisebb távon utaznál, a jegyed csak négy órán át lesz érvényes.

Az Index cikke szerint azért vezeti be ezt az intézkedést a MÁV, mert a társaság szerint sok visszaélés történik a 100 kilométernél rövidebb távokon azokkal az egy útra szóló jegyekkel, amelyeket nem kezel a kalauz.

Leginkább a Budapest-Székesfehérvár vonalon, illetve a Budapest-Vác-Szob vonalon tapasztalnak ilyen visszaéléseket, előbbi vonalon inkább nyáron, utóbbi vonalon egész évben.

Az új rendszer szerint tehát ha reggel hétkor megveszel egy 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyet, azt 11 óráig használhatod fel.

A MÁV azt állítja, rugalmasan fogják majd kezelni a 100 kilométer alatti, 4 órásnál hosszabbra nyúló, elsősorban regionális vasútvonalakat érintő utazásokat. Az Index szerint

a már megkezdett vonatút a célállomásra közvetlenül közlekedő járaton az érvénytartam lejártát követően is befejezhető lesz,

magyarán szerencsére nem dobnak le a vonatról, ha esetleg állt valahol a szerelvény, vagy az átszállás is magában foglaló utazáskor az érvénytartam 3. órájának 59. percében szállsz át a célálommásra tartó csatlakozásra.

Kapcsolódó hírek