Lemondott a zsidózó sztorival hencegő Szávay István

Csütörtök reggel bejelentette lemondását a Jobbik frakcióvezető-helyettesi és a Magyar Országgyűlés jegyzői pozíciójáról Szávay István, aki egy hangfelvétel tanúsága szerint minősíthetetlen hangvételben beszélt egy szórakozóhelyen, és még dicsekedett is vele.

Az ügy előzménye, hogy szerdán a Hír TV arról számolt be, hogy Szávay a Jobbik egyik tisztújító kongresszusán azt mondta társainak,

előző nap egy budapesti szórakozóhelyen beszólt neki egy nő, hogy nácibűz van, erre ő lezsidózta és megütötte.

Szávay a riport megjelenése után megerősítette a hangfelvétel valódiságát, és elismerte, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt, az ütés tényét viszont cáfolta – írta a 444.hu.

A politikus csütörtök reggel a Facebook-oldalán bejelentette, a történtek miatt lemond frakcióvezető-helyettesi és jegyzői pozíciójáról.

„Amióta tizenöt évesen a politika közelébe kerültem, többek között azért küzdöttem, hogy ne egy következmények nélküli országban éljünk. Most én kerültem abba a helyzetbe, hogy meggondolatlan és otromba szavaimért úgy helyes, ha vállalom a következményeket”

– írta Szávay, itt is hangsúlyozva, hogy az említett szituációban elhangzó szavai megalázóak voltak, ugyanakkor nem ütött meg senkit.

„Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit, de szavaimmal megbánthattam sokakat, és ezért vállalnom kell a felelősséget. Tisztában vagyok azzal, hogy közszereplőként minden elhangzott mondatomnak súlya van. Bár tudom, hogy sajnos ez egy következmények nélküli ország, de én nem akarok következmények nélküli ember lenni”

– áll a képviselő posztjában. Szávay István lemondására Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője rábólintott.

Amióta tizenöt évesen a politika közelébe kerültem, többek között azért küzdöttem, hogy ne egy következmények nélküli…

Posted by Szávay István on Wednesday, November 28, 2018

Kapcsolódó hírek