13 fok és eső jön a folytatásban

A legfrissebb előrejelzés szerint szombatig marad a télies légkör és a kemény mínuszok, utána viszont enyhülés jön, sajnos sok esővel.

Az Időkép prognózisa szerint november utolsó napján, pénteken keleten naposabb, nyugaton felhősebb idő várható, de legfeljebb este az Alpokalján fordulhat elő némi hószállingózás. Nyugaton feltámad a délkeleti szél. a fagyos hajnalt követően -2, +3 fokot mérhetünk.

Szombaton túlnyomóan felhős lesz az ég, több napsütés keleten ígérkezik, nyugaton helyenként továbbra is szállingózhat a hó. A légmozgás gyenge, mérséklet lesz, hajnalban -10, -2, nappal -2, +2 fok között alakul a hőmérséklet – írja az időjárásportál

Enyhüléssel indul a december

December másodikától, vasárnaptól az Időkép szerint enyhülés érkezik. Mint írták, túlnyomóan felhős időre számíts, csapadék egészen estig nem valószínű. Pár fokos enyhülés veszi kezdetét, a fagyos hajnal után, napközben az Északi-középhegységben maradhat fagyos az idő, másutt 1-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn hajnalban északon és a Dunától keletre ónos, fagyott esővel indulhat a nap, napközben esős, felhős idő várható. A hajnali órákban -1 és +6, délután 3 és 11 fok között mozog majd a hőmérséklet

Kedden hajnalban szintén borult, esős idő lesz jellemző, ónos eső már csak északon fordulhat helyenként elő. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, az eső a keleti, északkeleti tájakon azonban egész nap szükség lehet az esernyőre. Közben enyhül az idő,

az erős, északnyugati szélben az 1-7 fokos hajnalt követően sokfelé meghaladjuk a 10 fokot, várhatóan 5-13 fok közé melegszik a levegő.

A szakemberek szerint délen lehet melegebb.

Szerdán változóan felhős, ismét átmenetileg pár fokkal hűvösebb időre van kilátás, kevés csapadék várható. A csütörtök, a péntek, a szombat és a vasárnap viszont nem ígérkezik száraznak az Időkép 30 napos előrejelzése szerint:

Kapcsolódó hírek