Leszakadt a füle, úgy elverte kutyáját egy hajdúböszörményi férfi

Állatkínzás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki idegességében egy fadarabbal úgy megverte a láncon tartott kutyáját, hogy leszakadt az állat egyik füle.

Az ügyészség honlapján közöltek szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően több éve tartotta a körbekerítetlen háza mellett a nagytestű kutyát láncra kötve. Az állat rendszeresen és hangosan megugatta a ház előtti dűlő úton elhaladó embereket és állatokat, ezért a vádlott a kutyát a ház mögötti udvarrészen kötötte ki, továbbra is láncon tartotta.

2018. szeptember 3-át megelőzően a vádlott a kutya gyakori ugatása miatt feldühödve egy fadarabbal brutális módon megverte az állatot, amelynek következtében a kutya egyik füle leszakadt, a fülkagylójánál és a fején a bőr nagy felületen elhalt, elfertőződött.

2018. szeptember 3-án a kutya kiszabadult a láncból és átment a szomszéd kertjébe. A szomszéd férfi észlelve a kutya sérülését, értesítette a rendőrséget, majd ezt követően az állat gyors orvosi ellátására került sor. Az egyik hajdúböszörményi kutyamenhelyen az állat elsődleges ellátását követően rajta több helyreállító jellegű műtétet is végrehajtottak. Amennyiben ez nem történik meg, az állat néhány napon belül elpusztult volna.

A bűncselekmény elkövetését részben beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban arra tett indítványt, hogy az elsőfokú bíróság büntetővégzés keretében az iratok alapján a férfivel szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Kapcsolódó hírek