Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Leszakadt a füle, úgy elverte kutyáját egy hajdúböszörményi férfi

Harta ViktorHarta Viktor

Állatkínzás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki idegességében egy fadarabbal úgy megverte a láncon tartott kutyáját, hogy leszakadt az állat egyik füle.

Az ügyészség honlapján közöltek szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően több éve tartotta a körbekerítetlen háza mellett a nagytestű kutyát láncra kötve. Az állat rendszeresen és hangosan megugatta a ház előtti dűlő úton elhaladó embereket és állatokat, ezért a vádlott a kutyát a ház mögötti udvarrészen kötötte ki, továbbra is láncon tartotta.

2018. szeptember 3-át megelőzően a vádlott a kutya gyakori ugatása miatt feldühödve egy fadarabbal brutális módon megverte az állatot, amelynek következtében a kutya egyik füle leszakadt, a fülkagylójánál és a fején a bőr nagy felületen elhalt, elfertőződött.

2018. szeptember 3-án a kutya kiszabadult a láncból és átment a szomszéd kertjébe. A szomszéd férfi észlelve a kutya sérülését, értesítette a rendőrséget, majd ezt követően az állat gyors orvosi ellátására került sor. Az egyik hajdúböszörményi kutyamenhelyen az állat elsődleges ellátását követően rajta több helyreállító jellegű műtétet is végrehajtottak. Amennyiben ez nem történik meg, az állat néhány napon belül elpusztult volna.

A bűncselekmény elkövetését részben beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban arra tett indítványt, hogy az elsőfokú bíróság büntetővégzés keretében az iratok alapján a férfivel szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetnek

Zsákot cipelő, gyanús férfira figyeltek fel Felcsúton, Orbán Viktor utcájában

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, ötven nap elzárásra ítélték

Drogkereskedőket fogtak el Gyöngyösön: luxusórákat, autókat és egy 100 milliós házat is lefoglaltak a rendőrök

Mi történt? Kismacskákat tettek az Országházhoz, nyomoz a rendőrség

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt Hajdú-Biharban

Földhöz csapta, majd meg akarta enni kutyáját egy férfi Ózdon