Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

11 év börtönt kapott a Turay Ida Színház munkatársát halálra gázoló férfi

Harta ViktorHarta Viktor

Jogerősen 11 év 8 hónap börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a férfit, aki halálra gázolta egy jármű tulajdonosát, a Turay Ida Színház 24 éves munkatársát, miközben megpróbálta eltulajdonítani autóját.

Az eset még 2016 nyarán történt. Az elkövető, az esetkor 35 éves Sz. Lajos egy zenész, rendszeresen fogyasztott alkoholt, nyugtatókat, kábítószert, és a bűncselekmény idején is bódult állapotban volt.

A férfi az esti órákban italért indult, amikor észrevette a hazatérő fiatal nőt, a 25 éves B. Zsófiát, aki otthona előtt éppen kiszállt autójából, hogy a kaput kinyissa. Ekkor az elkövető beugrott a járó motorral álló kocsiba, és megpróbált kitolatni a vízelvezető árok hídjáról.

Amikor a tettes tolatni kezdett, a nő megpróbálta feltartóztatni, és belekapaszkodott a kocsiablakba, mire a férfi gázt adott, és nagy sebességgel az árokba hajtott. Az autó elsodorta és maga alá gyűrte a nőt, aki a helyszínen meghalt.

A férfi elmenekült a tetthelyről, néhány órával később egy kocsmában fogták el.

Kedden a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta és jogerőre emelte a Gödöllői Járásbíróság február 13-án kihirdetett elsőfokú ítéletét, amelyben kimondta a vádlott bűnösségét jármű önkényes elvétele, halálos közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés bódult állapotban bűncselekmény miatt.

A másodfokú tanács elnöke szóbeli indoklásában kiemelte a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyát, a minősítő körülményeket, továbbá rámutatott arra is, hogy a vádlotti védekezésében szereplő halálos közúti baleset gondatlan okozásának ellentmond a jármű erőszakos elvétele, a közlekedési szabályok durva, veszélyhelyzet kialakítására irányuló megsértése és a vádlott bódult állapota.

A törvényszék közleménye kitért arra is, hogy az első fokon eljáró ügyész az ítéletet tudomásul vette, így súlyosításra semmiképpen nem kerülhetett sor.

Mindezek alapján a Budapest Környéki Törvényszék az elsőfokú ítéletet helybenhagyva halmazati büntetésül 11 év 8 hónap börtönre ítélte a vádlottat.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Felfüggesztett börtönre ítélték Portik Tamás fiát, aki januárban kávéval öntötte le a bírót

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata