Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Büntetőeljárásban vizsgálják a mátraházai buszbalesetet

Büntetőeljárás keretében vizsgálják a szombaton Mátraháza közelében történt buszbaleset okait, a járművet lefoglalták – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn.

A baleset november 24-én kora délután történt Gyöngyös térségében, Mátraháza és Kékestető között. Ennek során egy különjáratú autóbusz egy szűk kanyarban letért az útról, és egy fának csapódott.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjének akkori szavai szerint az autóbuszon a sofőrrel együtt negyvenen utaztak, a balesetben tizenketten sérültek meg. Egy sérültet a gyöngyösi hivatásos tűzoltóknak kellett kiemelni a buszból.

A baleset sérültjei vasárnap elhagyhatták a kórházat – írtuk korábban. A sofőr a balesetet követően azt nyilatkozta,

meghibásodott a busz fékrendszere, és annak érdekében, hogy ne a szakadékban kössenek ki, inkább belevezette a járművet egy fába.

Most a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomán az MTI azt írta, büntetőeljárás keretében vizsgálják a szombaton Mátraháza közelében történt buszbaleset okait, a buszt lefoglalták.

Az ügy részleteinek, így a baleset okainak és körülményeinek tisztázása szakértő bevonásával zajlik, a munka előreláthatólag hosszabb időt, akár hónapokat is igénybe vehet

– közölték.

A gyöngyösi rendőrkapitányságon indult eljárás hivatott tisztázni azt is, hogy helytállóak-e azok a sajtóinformációk, amelyek szerint az autóbusz teljes fékrendszere működésképtelen volt a baleset idején, és ha igen, mi vezethetett a meghibásodáshoz.