Részeg melósok éjszaka, esőben nyírták a füvet Óbudán

Egy lakó hívta rá a köztereseket az év dolgozóira.

Nem sokkal éjfél előtt kezdett el damilossal füvet vágni három, nem éppen józan férfi a Szentendrei úton szerdán, azaz 2018. november 21-én, mely ezen az égövön már nem számít tipikusan fűnyírós időszaknak.

Az esetről egy férfi készített videót, melyet egy óbudai Facebook-csoportban osztottak meg.

“Ma éjjel a Szentendrei úton 11:45-kor nem hittem a szememnek és a fülemnek. Motoros fűkaszák zümmögésére mentem ki az erkélyre. Jól hallottam, 3 jó képességű, nem józan fiatalember esőben, éjszaka nyírják a füvet. Gondoltam, megnézem közelebbről a tevékenységet. Mire leértem, addigra gyalogosan keresték a vágható gazt…

A kerületi közteresek, kétkedve a bejelentésemen, de kijöttek, és tapasztalva a munkavégzés tényét, igazoltatták a brancsot. Engedély nélküli munkavégzést beszüntették és figyelmeztetésben részesítették a kivitelezőt.

Kérdezem én… Normálisak ezek???? Éjjel 11:45 kor benzines fűkaszával, részegen?”

– írta a videót posztoló Juhász Norbert a Facebookra.

Késésben voltak

A Bors Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tájékoztatása nyomán arról írt, hogy a kiérkező közterület-felügyelő–rendőr járőrpáros megállapította, hogy a kaszálást a BKK Közút megbízásából végezte egy alvállalkozó a Szentendrei út–Raktár utca kereszteződésében, a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő közterületen.

A cikk szerint az alvállalkozónak a munkavégzésre vonatkozó engedélye egy nappal előtte, november 20-án lejárt, ezért a munkásokat távozásra szólították fel.

Kapcsolódó hírek