Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Belföld

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Feloszlatással fenyegette meg a rendőrség Hadházy és a Momentum fórumát, amit egy magánétteremben tartottak volna

Írásos engedélyt kért a rendőrkapitányság az étterem tulajdonosától, amitől úgy beszart, hogy inkább nem adja ki a helyet a Momentumnak.

RövidenRöviden
Feloszlatással fenyegette meg a rendőrség Hadházy és a Momentum fórumát, amit egy magánétteremben tartottak volna
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

November 28-án Bicskén, egy étteremben tartott volna zártkörű beszélgetést Hadházy Ákos független képviselő és a Momentum helyi szervezete az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kapcsán, de a város rendőrkapitányságának nem tetszett az ötlet.

Erről a párt adott ki sajtóközleményt, amelyből kiderül: az aktivistájuk eredetileg egy ugyanazon a napon tartandó aláírásgyűjtés miatt ment bejelentést tenni a rendőrségre, ahol

közölték vele, hogy az esti rendezvényük is bejelentés köteles.

Ez azonban téves állítás – írja a Momentum –, hiszen csak a közterületen tartott események bejelentés kötelesek:

A Gyülekezési törvény 10.§ (8) értelmében közterület a közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló földterület, amelyet az ingatlan-nyilvántartás ekként tart nyilván, és amelyet mindenki korlátozás nélkül igénybe vehet, ideértve a közterületnek közútként vagy térként szolgáló részét is.

A párt szerint tehát a rendőrségnek nincs hatásköre megszabni, hogy valaki tarthat-e politikai rendezvényt magánterületen.

A rendőrség ennek ellenére továbbra is ragaszkodott az álláspontjához, hogy az aktivista a tulajdonos írásbeli engedélyével sétáljon vissza és úgy jelentse be az eseményt.

Ha pedig a rendezvény szervezői ezt nem teszik meg, akkor fel fogják oszlatni a rendezvényt és a szervezők ellen szabálysértési eljárást fognak kezdeményezni.

A szervezők mindezt megosztották az étterem tulajdonosával is, aki ekkor visszavonta hozzájárulását ahhoz, hogy megtarthassák nála a rendezvényt.

„A Momentum az események fényében egyértelműen úgy gondolja, az állampolgárokat gyülekezési jogaik gyakorlásában korlátozták akkor, amikor plusz kötelezettségeket várt el a rendőrség a rendezvénnyel kapcsolatban. A rendőrség ezen tette alkalmas lehetett arra, hogy megfélemlítse a étterem tulajdonost és a párt aktivistáit és ellehetetlenítse a helyi közügyek demokratikus megvitatását” – írták.

A beszélgetésen Hadházy Ákos is részt vett volna, aki a Facebookon arról számolt be, hogy ez a második eset, hogy „nyilván felsőbb utasításra” ellehetetlenítik a rendezvényüket.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Lehűlés érkezik a jövő héten, visszatérnek a hajnali fagyok

Durva ellentámadás várható a Fidesztől

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Mi történik? Összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok