Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Feloszlatással fenyegette meg a rendőrség Hadházy és a Momentum fórumát, amit egy magánétteremben tartottak volna

Írásos engedélyt kért a rendőrkapitányság az étterem tulajdonosától, amitől úgy beszart, hogy inkább nem adja ki a helyet a Momentumnak.

RövidenRöviden
Feloszlatással fenyegette meg a rendőrség Hadházy és a Momentum fórumát, amit egy magánétteremben tartottak volna
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

November 28-án Bicskén, egy étteremben tartott volna zártkörű beszélgetést Hadházy Ákos független képviselő és a Momentum helyi szervezete az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kapcsán, de a város rendőrkapitányságának nem tetszett az ötlet.

Erről a párt adott ki sajtóközleményt, amelyből kiderül: az aktivistájuk eredetileg egy ugyanazon a napon tartandó aláírásgyűjtés miatt ment bejelentést tenni a rendőrségre, ahol

közölték vele, hogy az esti rendezvényük is bejelentés köteles.

Ez azonban téves állítás – írja a Momentum –, hiszen csak a közterületen tartott események bejelentés kötelesek:

A Gyülekezési törvény 10.§ (8) értelmében közterület a közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló földterület, amelyet az ingatlan-nyilvántartás ekként tart nyilván, és amelyet mindenki korlátozás nélkül igénybe vehet, ideértve a közterületnek közútként vagy térként szolgáló részét is.

A párt szerint tehát a rendőrségnek nincs hatásköre megszabni, hogy valaki tarthat-e politikai rendezvényt magánterületen.

A rendőrség ennek ellenére továbbra is ragaszkodott az álláspontjához, hogy az aktivista a tulajdonos írásbeli engedélyével sétáljon vissza és úgy jelentse be az eseményt.

Ha pedig a rendezvény szervezői ezt nem teszik meg, akkor fel fogják oszlatni a rendezvényt és a szervezők ellen szabálysértési eljárást fognak kezdeményezni.

A szervezők mindezt megosztották az étterem tulajdonosával is, aki ekkor visszavonta hozzájárulását ahhoz, hogy megtarthassák nála a rendezvényt.

„A Momentum az események fényében egyértelműen úgy gondolja, az állampolgárokat gyülekezési jogaik gyakorlásában korlátozták akkor, amikor plusz kötelezettségeket várt el a rendőrség a rendezvénnyel kapcsolatban. A rendőrség ezen tette alkalmas lehetett arra, hogy megfélemlítse a étterem tulajdonost és a párt aktivistáit és ellehetetlenítse a helyi közügyek demokratikus megvitatását” – írták.

A beszélgetésen Hadházy Ákos is részt vett volna, aki a Facebookon arról számolt be, hogy ez a második eset, hogy „nyilván felsőbb utasításra” ellehetetlenítik a rendezvényüket.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Hadházy a visszavonulását is belengette, annyira letaglózta Magyar Péter hirtelen jött népszerűsége

Botrány: kiengedték a letartóztatásból a gyermekpornográfiával gyanúsított volt állami vezetőt, Orbán gimnáziumi osztálytársát

Leköptek egy másfél éves kisgyermeket a Momentum utcai kampányolásán

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz