Bűnügy

Megöltek egy férfit egy miskolci áruház parkolójában

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Saját fiát erőszakolta egy apa a vád szerint, a Debreceni Ítélőtábla felmentette

Első fokon még többek között hat év börtönbüntetésre ítélték az apát, másodfokon már nem látták bizonyítottnak a tettét.

Bizonyítottság hiányában felmentette a Debreceni Ítélőtábla a vád alól azt a férfit, akivel szemben folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat – közölte a táblabíróság szóvivője csütörtökön.

Fórizs Ildikó emlékeztetett: a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletében, februárban H. Zs. vádlottat hat év börtönbüntetésre ítélte, és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá megszüntette két gyermekére vonatkozó felügyeleti jogát is. Az ítélet ellen akkor az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A tényállás szerint a férfi, miután megromlott a házasságuk, elvált a feleségétől, két gyermeküket az asszony nevelte tovább Debrecenben. A vádlott gyermekeivel való kapcsolattartását bírósági döntés szabályozta.

Az apa 2013 áprilisa és júniusa között a kisebbik fiát többször is szexuális vágyai kielégítésére használta, és amikor a gyerek tiltakozott, több alkalommal ököllel megütötte.

A fiú a történtekről sem a testvérének, sem az édesanyjának nem mert beszélni, csak később, anyja rábeszélésére számolt be az őt ért sérelmekről. Édesanyja ezt követően látleletet vetetett a gyermek sérüléseiről és feljelentést tett a rendőrségen.

A táblabíróságon született másodfokú ítélet ellen a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása érdekében az ügyész fellebbezett, így az ügy a Kúrián folytatódik – közölte Fórizs Ildikó.

Ez is érdekelhet: HungaroControl: sürgős szükség van a drónok szabályozásra

Kapcsolódó hírek

Gyurcsány azzal fenyeget, hogy a folytatják

Hadházy: Orbánék honvédségi gépekkel repülhettek a németországi foci-Eb-re

Megöltek egy 66 éves férfit Kecelen

Fel akarta robbantani a Pénzügyminisztériumot egy férfi, börtönbüntetésre ítélték

Mi történt? Új ingatlanos céget alapított a korrupcióval vádolt Schadl György

Agyonvertek egy idős nőt szombaton Füzérkajatán

Megöltek egy férfit egy miskolci áruház parkolójában

Limitált gyártású cipők kereskedőit ellenőrizte a NAV

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!