Baleset

Nagy baleset az M7-esen, lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát

Bűnügy

Nyomoz a rendőrség, miután egy felügyelő úgy felrúgott egy kisfiút Szolnokon, hogy fejre esett

Külföld

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Saját fiát erőszakolta egy apa a vád szerint, a Debreceni Ítélőtábla felmentette

Első fokon még többek között hat év börtönbüntetésre ítélték az apát, másodfokon már nem látták bizonyítottnak a tettét.

Bizonyítottság hiányában felmentette a Debreceni Ítélőtábla a vád alól azt a férfit, akivel szemben folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat – közölte a táblabíróság szóvivője csütörtökön.

Fórizs Ildikó emlékeztetett: a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletében, februárban H. Zs. vádlottat hat év börtönbüntetésre ítélte, és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá megszüntette két gyermekére vonatkozó felügyeleti jogát is. Az ítélet ellen akkor az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A tényállás szerint a férfi, miután megromlott a házasságuk, elvált a feleségétől, két gyermeküket az asszony nevelte tovább Debrecenben. A vádlott gyermekeivel való kapcsolattartását bírósági döntés szabályozta.

Az apa 2013 áprilisa és júniusa között a kisebbik fiát többször is szexuális vágyai kielégítésére használta, és amikor a gyerek tiltakozott, több alkalommal ököllel megütötte.

A fiú a történtekről sem a testvérének, sem az édesanyjának nem mert beszélni, csak később, anyja rábeszélésére számolt be az őt ért sérelmekről. Édesanyja ezt követően látleletet vetetett a gyermek sérüléseiről és feljelentést tett a rendőrségen.

A táblabíróságon született másodfokú ítélet ellen a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása érdekében az ügyész fellebbezett, így az ügy a Kúrián folytatódik – közölte Fórizs Ildikó.

Ez is érdekelhet:
HungaroControl: sürgős szükség van a drónok szabályozásra

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Megkéselte volt élettársát és egy férfit egy 22 éves baranyai fiatal

Elfogtak egy emberölés miatt keresett férfit Budapesten

Taxisokat terrorizáló bűnözőkre csaptak le Budapesten

Megöltek egy férfit Eperjeskén, egy nőt súlyosan bántalmaztak

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben