Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Valaki befizetett egy kis bevándorlási különadót az államkasszába

Kerek 100 ezer forintot fizetett egy civil szervezet a magyar államnak – írja a Napi.hu a Magyar Államkincstár októberi mérlegére hivatkozva.

A lap felidézi, hogy 2018. augusztus 15-től bevallási és adófizetési kötelezettséget írtak elő a civil szervezetek számára, melyek a kormány indoklása és retorikája szerint támogatják, sőt, finanszírozzák a migrációt. Az adó mértéke 25 százalék.

Az államkincstár mérlege szerint valamelyik szervezet októberben 100 ezer forintot be is fizetett ilyen jogcímen. A Napi.hu megkérdezte a Migration Aidet vezető Siewert Andrást, de a szervezet feje azt mondta, ők nem fizettek.

Korábban a Társaság a Szabadságjogokért, a Transparency International és az Amnesty International is úgy nyilatkozott, hogy rájuk nem vonatkozik az előírás és ezt készek bírósági úton is bebizonyítani.

A cikk szerint az adókötelezettség a Magyar Helsinki Bizottságra nem vonatkozik, mert indoklásuk szerint ügyfeleik nem minősülnek bevándorlónak az adótörvény értelmében, és jelenleg nincsenek olyan tevékenységeik sem, amilyeneket a törvény adókötelesként nevesít.

Vasszigorral sújt le a NAV

A Napi.hu szerint a Nemzeti Adó– és Vámhivatal szeptemberben azt nyilatkozta, hogy szigorúan ellenőrzi fogja a bevándorlási különadóra vonatkozó szabályok végrehajtását. A NAV több civil szervezet ellen indított „támogatási eljárást”, hogy kiderítse, vonatkoznak-e rájuk a bevándorlási különadó szabályai vagy sem. Ez az eljárás november 30-ig tart.

A cikk szerint szándékos adóeltitkolás esetén az adóbírság mértéke akár az adóhiány 200 százaléka is lehet. A kötelezettség nem teljesítése esetén, például ha elmarad a bevallás benyújtása, mulasztási bírsággal is kell számolni, ez félmillió forintra is rúghat.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten