Hét év után tartoztatták le a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Csütörtökön tartóztatta le a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hét éve megölt egy idős házaspárt Szikszón.

A magát egy miskolci rendőrnek kiadó férfi 2011. április 16-án felhívta a sértetteket telefonon, és azt közölte, hogy idegen személyek bemásztak a kertjükbe. Mint mondta: a rendőrök 10-15 percen belül a helyszínre mennek, ezért kérte, hagyják nyitva a kaput.

Az idős házaspárnak gyanús volt a hívás, ezért a 112-es segélyhívón bejelentették azt. Az ügyeletes tiszt azt kérte, zárkózzanak be, és ne engedjenek be idegeneket, várják meg a rendőröket. Miután az ismeretlenek becsengetnek a házba, a házaspár ismét hívta az ügyeletet, azonban mire a valódi rendőrök megérkeztek, az idegenek eltűntek.

Ezután 2011. április 20-án az egyik szomszéd holtan találta az idős embereket.

A BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság 2011-es tájékoztatása szerint a férfi 83, felesége 79 éves volt. A rendőrség az ügyben egymillió forint nyomravezetői díjat tűzott ki anno.

Hét év múlva lett meg gyanúsított

A nyomozást 2015 decemberében felfüggesztették, majd 2018-ban a genetikai szakértői vélemény alapján azonosították a gyanúsítottat.

A letartóztatott férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják – közölte a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint kiemelt súlyú ügyről van szó, a bűnösség megállapítása esetén 10 évtől 15 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Mivel a gyanúsított esetleges társainak felkutatása tart, az is feltehető, hogy a férfi szabadlábon veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság letartóztatta. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Kapcsolódó hírek