Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Oktatás

Bejelentették, szeptembertől ezeket tilos lesz bevinni az iskolába

Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Hét év után tartoztatták le a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Csütörtökön tartóztatta le a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hét éve megölt egy idős házaspárt Szikszón.

A magát egy miskolci rendőrnek kiadó férfi 2011. április 16-án felhívta a sértetteket telefonon, és azt közölte, hogy idegen személyek bemásztak a kertjükbe. Mint mondta: a rendőrök 10-15 percen belül a helyszínre mennek, ezért kérte, hagyják nyitva a kaput.

Az idős házaspárnak gyanús volt a hívás, ezért a 112-es segélyhívón bejelentették azt. Az ügyeletes tiszt azt kérte, zárkózzanak be, és ne engedjenek be idegeneket, várják meg a rendőröket. Miután az ismeretlenek becsengetnek a házba, a házaspár ismét hívta az ügyeletet, azonban mire a valódi rendőrök megérkeztek, az idegenek eltűntek.

Ezután 2011. április 20-án az egyik szomszéd holtan találta az idős embereket.

A BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság 2011-es tájékoztatása szerint a férfi 83, felesége 79 éves volt. A rendőrség az ügyben egymillió forint nyomravezetői díjat tűzott ki anno.

Hét év múlva lett meg gyanúsított

A nyomozást 2015 decemberében felfüggesztették, majd 2018-ban a genetikai szakértői vélemény alapján azonosították a gyanúsítottat.

A letartóztatott férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják – közölte a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint kiemelt súlyú ügyről van szó, a bűnösség megállapítása esetén 10 évtől 15 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Mivel a gyanúsított esetleges társainak felkutatása tart, az is feltehető, hogy a férfi szabadlábon veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság letartóztatta. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ez is érdekelhet:
Megduplázná a kormány a focisták és más élsportolók kedvezményes fizetését

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Elfogtak egy emberölés miatt keresett férfit Budapesten

Megöltek egy férfit Eperjeskén, egy nőt súlyosan bántalmaztak

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Megkéselte volt élettársát és egy férfit egy 22 éves baranyai fiatal

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Taxisokat terrorizáló bűnözőkre csaptak le Budapesten