Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Száguldozók tízezreit mérte be egy aprócska falu traffipaxa

Acquetico.
Acquetico. Fotó: Google Utcakép

Rekordmennyiségű gyorshajtást detektált egy próbaként felállított traffipax egy mindössze 120 lelket számláló olasz falucskában: gyorshajtók tízezrei akadtak horogra mindössze két hét leforgása alatt.

A BBC híre szerint Acqueticóban azután állítottak fel egy traffipaxot, miután az ott élők panaszkodni kezdtek a megengedett sebességnél gyorsabban haladókra.

A traffit beüzemelték, és mikor két hét után megérkezett az eredmény Alessandro Alessandri polgármester asztalára, nem hitt a szemének:

58 568 gyorshajtást mért be a műszer.

Az adatokból kiderült, kb. néhány percenként érkezett olyan autó, aki túllépte az 50-et. A legsúlyosabb gyorshajtást egy 135 kilométer per órával repesztő autós produkálta.

Egy olasz lap szerint a fenti adat azt jelenti, hogy az arra járók közül minden másodiknak gondja volt a sebességlimit betartásával. A legnagyobb sebességgel autózók az éjszaka közepén szelték át a települést.

A polgármester reméli, a mérés eredményének nyilvánosságra kerülése elrettenti majd a közlekedőket attól, hogy padlólemezig nyomják a gázt.