Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Öt megyét kebelezhet be a köd csütörtök reggel

Borult, párás időre kell készülni a hét negyedik napján is, helyenként pedig olyan ködtakaróval startolhat a nap, hogy amiatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A prognózis szerint november 22-én többfelé várható eső, szitálás, bagyrészt gyenge marad a légmozgás, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

A hajnali köd leginkább a Nyugat-Dunántúlon maradhat meg tartósan. Emellett a magasabban fekvő helyeken az alacsonyszintű felhőzet miatt is tartósan rossz látási viszonyok várhatók – áll az előrejelzésben.

A meteorológiai szolgálat Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékre veszélyjelzést adott ki a várható köd miatt:

kod

Fotó: met.hu

A nap második felében 3 és 8 fok közötti hőmérséklet várható, a Dél-Dunántúlon lesz az enyhébb idő.

Péntenek túlnyomóan borult, párás, néhol ködös időre kell számítani, inkább csak délnyugaton, délen vékonyodhat el átmeneti időszakokra a felhőzet. Elszórtan szitálás várható. Keleten mérsékelt marad a változó irányú, másutt helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.