Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Döntött a mentelmi bizottság Orbán magánrepülőzése ügyében

Nem „képviselői megbízatásával összefüggésben” utaztatják az oligarchabártok, így nincs baj.

Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska.
Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska. Fotó: Átlátszó/Németh Dániel

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elutasította a Demokratikus Koalíció kezdeményezését, ezért nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktor miniszterelnök ellen – jelentette be a DK frakciószóvivője.

Gréczy Zsolt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja azért akart eljárást indíttatni,

mert a kormányfő rendszeresen egy üzletember 17 milliárd forint értékű magánrepülőgépén jár külföldre futballmeccseket nézni.

Orbán Viktor még a vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel ezeket a „luxusutakat” – tette hozzá a képviselő.

Az MTI híréből kimaradt, hogy az üzletember név szerint Garancsi István, a Mol-Vidi FC tulajdonosa, aki állami megrendeléseken csillagászati összegeket kaszált.

Mentelmi bizottság: nincs baj

A mentelmi bizottság egyebek között azzal indokolta az elutasítást, hogy a miniszterelnöknek csak a képviselői megbízatásával összefüggésben kapott ajándékokat és ingyenes juttatásokat kell feltüntetnie vagyonnyilatkozatában – közölte az ellenzéki politikus. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: amikor

„a milliárdos vállalkozók közpénzeket nyernek, akkor Orbán Viktor még miniszterelnök, amikor ezért cserébe luxus-magánrepülőgépeken reptetik, akkor varázsütésre magánemberré válik”.

A frakciószóvivő hozzátette, hogy a bizottság szerint nem tekinthető ajándéknak egy olyan sportrendezvényre szóló út, amelyen magyarok vagy Magyarország is részt vesz. Orbán Viktornak ezzel sikerült ismét a magyarok mögé bújnia, amikor felelősséget kellene vállalnia a tetteiért – mondta.

A politikustól megkérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke elhatárolódik-e Cvetan Vaszilev bolgár üzletembertől, aki ellen mintegy hatszázmilliárd forintnyi euró ellopásának gyanújával nemzetközi körözést adott ki az Interpol. (A magyar médiában korábban megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc az Altus Zrt.-n keresztül üzleti kapcsolatban állt a férfival.) Gréczy Zsolt szerint Gyurcsány Ferencnek nincs és soha nem is volt ilyen nevű üzlettársa.

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit