Belföld

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Döntött a mentelmi bizottság Orbán magánrepülőzése ügyében

Nem „képviselői megbízatásával összefüggésben” utaztatják az oligarchabártok, így nincs baj.

Harta ViktorHarta Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska.
Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska. Fotó: Átlátszó/Németh Dániel

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elutasította a Demokratikus Koalíció kezdeményezését, ezért nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Orbán Viktor miniszterelnök ellen – jelentette be a DK frakciószóvivője.

Gréczy Zsolt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja azért akart eljárást indíttatni,

mert a kormányfő rendszeresen egy üzletember 17 milliárd forint értékű magánrepülőgépén jár külföldre futballmeccseket nézni.

Orbán Viktor még a vagyonnyilatkozatában sem tüntette fel ezeket a „luxusutakat” – tette hozzá a képviselő.

Az MTI híréből kimaradt, hogy az üzletember név szerint Garancsi István, a Mol-Vidi FC tulajdonosa, aki állami megrendeléseken csillagászati összegeket kaszált.

Mentelmi bizottság: nincs baj

A mentelmi bizottság egyebek között azzal indokolta az elutasítást, hogy a miniszterelnöknek csak a képviselői megbízatásával összefüggésben kapott ajándékokat és ingyenes juttatásokat kell feltüntetnie vagyonnyilatkozatában – közölte az ellenzéki politikus. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: amikor

„a milliárdos vállalkozók közpénzeket nyernek, akkor Orbán Viktor még miniszterelnök, amikor ezért cserébe luxus-magánrepülőgépeken reptetik, akkor varázsütésre magánemberré válik”.

A frakciószóvivő hozzátette, hogy a bizottság szerint nem tekinthető ajándéknak egy olyan sportrendezvényre szóló út, amelyen magyarok vagy Magyarország is részt vesz. Orbán Viktornak ezzel sikerült ismét a magyarok mögé bújnia, amikor felelősséget kellene vállalnia a tetteiért – mondta.

A politikustól megkérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke elhatárolódik-e Cvetan Vaszilev bolgár üzletembertől, aki ellen mintegy hatszázmilliárd forintnyi euró ellopásának gyanújával nemzetközi körözést adott ki az Interpol. (A magyar médiában korábban megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc az Altus Zrt.-n keresztül üzleti kapcsolatban állt a férfival.) Gréczy Zsolt szerint Gyurcsány Ferencnek nincs és soha nem is volt ilyen nevű üzlettársa.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

Orbán Viktor pénteken Törökországban fog szónokolni

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával